PROGNOZA: Uskoro stiže velika promjena vremena!

Foto: Stasa Sobolevski

S današnjim danom završava i sušan dio siječnja, oborine će se u prvom dijelu petka sa zapada proširiti na cijelu zemlju

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Južina završava uskoro. Pred nama je razmjerno topla noć i neugodno jutro, a već sutra popodne bit će u velikom dijelu zemlje desetak stupnjeva hladnije.

S današnjim danom završava i sušan dio siječnja, oborine će se u prvom dijelu petka sa zapada proširiti na cijelu zemlju. U mnogim će krajevima biti i obilne, na moru će pljuskove pratiti i grmljavina. Već ujutro na zapadu će zapuhati sjeverac s kojim kreće i zahladnjenje pa će kiša polakoprelaziti u susnježicu koja se većinom neće zadržavati na tlu.

Tek sredinom dana ponegdje bi se moglo uloviti malo mokroga snijega, no oborine će ubrzo oslabjeti i prestati. Hladan sjeverac puhat će i u nastavku dana i bit će sve hladnije.

U većem dijelu Dalmacije još vrijeme po jugu, povremena kiša, lokalno i grmljavina. Sa sjevera će se do Punte Planke proširiti bura koja će pod južnim Velebitom imati olujne udare. Temperatura u padu.

Na sjevernom Jadranu kiša će prestati i naoblaka će se postupno raskidati. Bura će donijeti osjećaj osjetno hladnijega vremena. I neka prometna ograničenja. U Gorskom kotaru i Lici očekuje se deset centimetara novoga snijega, a navečer i minus pri kojem će se taj novonapadali snijeg i smrzavati.

Za vikend uglavnom suho, ali ponovno primjereno hladno. Nove oborine stižu početkom tjedna, izvjesno je da će biti snijeg, ali još nije sasvim jasno koliko će ga pasti.

Jadran će biti podijeljen popola, sjevernim dijelom dominirat će bura i bit će osjetno hladnije. Dalmacija i jug većinom pod levantom i jugom, samo malo manje topli nego ovih dana. Cijeloj je obali zajedničko samo to da će oborine biti česte, a u nekoliko navrata i prilično obilne.

Ako vas je ova južina uspavala, sutra ćete se probuditi, vraćaju nam se uvjeti primjereni dobu godine!
Dunja Mazzocco Drvar

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari