PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Video | Proljeće je stiglo, hoće li nam toplija odjeća još biti potrebna? Evo prognoze za cijeli tjedan!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U tjednu pred nama osjetno toplije na kopnu, na Jadranu bura do utorka. Iskoristite vrijeme uz povoljne biometeorološke prilike

Novo godišnje doba dočekalo nas je s obiljem vedrine koje ni idućih dana neće nedostajati. Slojevita zimska odjeća svakako će još trebati, osobito ujutro na kopnu, a zbog bure na moru.

U NASTAVKU DANA

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj do kraja dana bit će sunčano. Vjetar će biti slabiji nego jučer, pa će činiti manje hladno uz maksimalnih 11 °C ili 12 °C. U Slavoniji, Baranji i Srijemu će i popodne biti vedro. Puhat će slab sjeveroistočnjak pa će time biti ugodnije nego jučer iako se temperatura neće odviše promijeniti. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti i popodne ostaje sunčano i gotov bez ijednog oblačka. Bit će vjetrovito.

Više u VIDEOPRILOGU:

Umjerena bura, na jugu nakratko sredinom dana u okretanju na jugozapadnjak, navečer opet jača duž cijele obale mogući su jaki udari. Temperatura će biti malo viša od današnje, oko 15 °C, ali uz vjetar ostaje prohladno. Vrijeme po buri očekujemo do kraja dana i na sjevernom Jadranu. Najjača će biti ponovno navečer, pod Velebitom s udarima do 90 km/h.

Sve do srijede će bura ograničavati promet za određene skupine vozila. Ostaje prohladno, uz najviše temperature oko 14 °C na moru, oko 10 °C u gorju.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Minuse i jutarnju hladnoću na kopnu očekujemo sve do sredine idućeg tjedna, nakon čega nema bojazni od mraza. Štoviše, danju će biti osjetno toplije, a krajem tjedna čini se, stižu i dvadesetice nakon dugih jesenskih i zimskih mjeseci.

U NASTAVKU TJEDAN NA MORU

Jaka bura na Jadranu očekuje se i u utorak. Tijekom srijede postupno će slabjeti i okrenuti na slab sjeverozapadnjak. Time će uz sunčano vrijeme i dnevne temperature u porastu biti ugodnije za boravak na otvorenome.

Od proljetne ravnodnevice ili ekvinocija stiže više dozračene sunčeve energije. Zbog duljeg svijetlog dijela dana, koji će s početkom ljetnog računanja vremena od idućeg vikenda, trajati i nakon 19 sati, kreće buđenje i prirode. Iskoristite vrijeme uz povoljne biometeorološke prilike, prognozira Željka Pogarčić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari