Prosvjed od deset minuta: Hoćete li i vi danas zaustaviti promet u 17 sati?

Foto: Ilustracija (Riječanin)

‘Nema klasičnih punktova. Staneš u 17 sati tamo gdje se nađeš, ugasiš auto na deset minuta, upališ sva četiri žmigavca i odeš na kavu’

Danas u 17 sati građani će zaustaviti promet u Hrvatskoj, najavila je inicijativa “Stop rastu cijena goriva”. Desetminutnim prosvjedom žele iskazati nezadovoljstvo zbog rasta cijene goriva.

Slični prosvjedi u Srbiji, BiH i Crnoj Gori okupili su veliki broj ljudi, a u BiH su zbog prosvjeda čak i pale cijene goriva. Pitanje je hoće li i u Hrvatskoj prosvjed postići takav efekt. Damir Kristijan Rogin iz inicijative Stop rastu cijena goriva kazao je za N1 da je teško ocijeniti uspjeh najavljenoga prosvjeda, ali da je moguće da bude uspješniji nego onaj u Srbiji, kao i da je moguće da prosvjed ne uspije.

Vedran Franc, jedan od inicijatora akcije, policiju je informirao o svemu, no nije prijavio prosvjed, jer se, kazao je, radi o spontanoj akciji:

“Nema klasičnih punktova. Staneš u 17 sati tamo gdje se nađeš, ugasiš auto na deset minuta, upališ sva četiri žmigavca i odeš na kavu”, rekao je Rogin.

https://www.facebook.com/452217491892316/videos/456166034830795/

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views