U ZAGREBU

Protivnici Covid potvrda prosvjeduju od ranog jutra; Dočekali i napali Beroša ispred bolnice!

Ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika, a prosvjed je i ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi svaki zaposlenik trebaju imati EU digitalnu COVID potvrdu. Covid potvrde trebat će i za pacijente, ali i za pratnju. Za sve osim hitne slučajeve. Isto se odnosi i na ustanove socijalne skrbi.

“Te sigurnosne mjere imaju privremeni karakter i trajat će sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstveni, odnosno sustav socijalne skrbi. Ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti i kretanju broja oboljelih i hospitaliziranih, te posebno broju onih na respiratoru”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, pišu Vijesti.hr

No, ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika u rano jutro, koji ne podržavaju ovu odluku, a prosvjed je i ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu.

Osim transparenta na kojem piše “sloboda radu”, prosvjednici viču: “Izdaja, izdaja…”

Ante Ćorušić ravnatelj KBC-a ispričao se svima zbog prosvjednika i kazao da su pozvali policiju te dodao da većina prosvjednika nisu djelatnici KBC-a Zagreb.

Ministar Beroš također se ispričao zbog događanja ispred KBC-a Zagreb.

“Zadatak mi je osigurati sigurnost svih djelatnika, nema diskriminacije i nikog se ne tjera na cijepljenje”, kazao je ministar te dodao kako se nada da će mjere zaživjeti.

“Negirati postojanje virusa nije na neki način opravdano. Ove mjere su privremene i mijenjat će se ovisno o stupnju procijepljenosti”, kazao je ministar te dodao da mu nije jasno koji su motivi onih koji se ne žele cijepiti.

“Nikome nije ugodno, ali postoji li alternativa? Ovo je optimalno u ovom trenutku. Pravnici smatraju da je zaštita zdravlja iznad svega”, kazao je Beroš te dodao da se u ovom trenutku se ne ide prema otkazima.

Ćorušić je odgovarajući na novinarska pitanja ponovno kazao da dio ljudi vani nema veze s KBC-om Zagreb te da su covid potvrde u ovom trenutku jedini oblik zaštite bolesnika u bolnici.

“Mi smo još i blagi kad se usporedimo s drugim državama”, kazao je Ćorušić.

Ministar Beroš je kazao da se u ovom trenutku ne ide prema otkazima, ali da poslodavac ima određene alate.

“Način postupanja ravnatelja odlučit će niz faktora poput epidemiološke situacije, ali u ovom trenutku otkazi nisu opcija”, kazao je Beroš govoreći o onima koji se odbijaju cijepiti ili redovno testirati.

Beroš je kazao i kako vjeruje da će testiranje do kraja godine biti besplatno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari