Pulski bistro koji zapošljava invalide dobio nagradu za poslodavca godine!

Punkt, dobitnik nagrade ‘Poslodavac godine za osobe s invaliditetom’, u godinu dana od otvaranja je udvostručio broj zaposlenih. Od njih ukupno osam čak je pet osoba s invaliditetom

Pulski bistro Punkt dobitnik je ovogodišnje nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ u kategoriji mikro poduzetnik. Udruštvenom poduzeću Punkt do 13 sati rasprodana je čitava dnevna ponuda, a dobar se glas daleko čuje.

“Pa čuo sam od prijatelja. Dolazim skoro svaki dan. Kad ne dolazim onda naručujem hranu od njih. Tako da smatram da su jako jako kvalitetni što se tiče hrane, usluga isto tako”, kaže nam posjetitelj Kristijan.

U godinu dana od otvaranja Punkt je udvostručio broj zaposlenih. Od njih ukupno osam čak je pet osoba s invaliditetom. Ivan je već šest mjeseci zaposlen kao perač posuđa. Više i ne pamti koliko je tanjura oprao, a Velimir je bez posla ostao zbog multiple skleroze. Nakon dvije godine bolovanja nije bilo lako pronaći novo radno mjesto.

“Pa u biti ja sam pokušavao na nekoliko mjesta zaposlit se međutim kad te vidi poslodavac jednostavno te odbije. Ja imam problema s centrom ravnoteže i onda malo šepam pa malo hodam kao da sam pijan. Čim to vide odbiju te”, rekao nam je Velimir.

Glavni problem zapošljavanja osoba s invaliditetom, ističe vlasnica Danijela, nije njihov invaliditet već predrasude poslodavaca. Ni minimalne kvote ni državne subvencije ne pomažu. Poslodavci i dalje radije plaćaju penale nego da zaposle osobu s invaliditetom. Danijela razbija te predrasude i ističe građane Pule kao važan element

“Oni su ustvari najjača snaga ovog projekta i oni su ti koji omogućavaju našu financijsku održivost”, kaže nam Danijela Kasumović.

Ali trajni uspjeh, ističe Danijela, treba osigurati kvalitetnom uslugom i domaćim svježim namirnicama i što Punkt očito ima.

Ivan Dobran

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari