BLIŽI LI SE RJEŠENJE?

Rad trgovina nedjeljom ograničilo bi ili zabranilo 54% građana; Evo tko je snažno protiv zabrana

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ograničiti rad nedjeljom i blagdanima sasvim podržava 42 posto, a uglavnom podržava 29 posto građana

Rad nedjeljom je disfunkcionalna društvena pojava, stav je to više od 50 posto ispitanika ankete Ministarstva gospodarstva. Citirajući svetog Franju Asiškog poručio je to Tomislav Ćorić na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Ondje su se okupili svi oni koji smatraju da trgovine ne bi trebale raditi nedjeljom čemu se očekivano opiru vlasnici trgovačkih centara. Donna Diana Prćić donosi pregled tko što iz politike, sindikata, poslodavaca smatra o ovom pitanju.

Nije Ćorić iznio samo svoje viđenje, nego je ponovno ukazao i na anketu njegovog ministarstva na koju se Vlada dugo pozivala.

“Više od polovice ispitanika u toj anketi slaže se da je rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i da zapravo nije dobar”, kazao je.

Ograničiti rad nedjeljom i blagdanima sasvim podržava 42 posto, a uglavnom podržava 29 posto građana.

Sva prodajna mjesta nedjeljom bi zatvorilo 27 posto građana, rad bi do 12 sati ograničilo isto toliko, a trgovcima bi ostavilo da biraju njih 29 posto.

Slobodan Školnik, član Izvršnog odbora HUP-a Udruge trgovine, kaže:

“HUP je donio konsenzualnu odluku da je protiv svih zabrana pa i zabrane trgovine nedjeljom.”

Samo, na to uzvraćaju sindikati i drugi. A što, pogledajte u video prilogu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari