Riječani čekaju poziv iz SAD-a: ‘Sve je spremno! Mila je dobro, raspoložena je, ima dobar apetit…’

Roditelji dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, koja se u Rijeci liječi od rijetkog oblika leukemije, broje sate do vijesti iz Amerike i odluke liječničkog tima može li njihova kći liječenje nastaviti u privatnoj bolnici u Philadelphiji.

U potresnim i iskrenim porukama zahvalili su svim ljudima koji su im pružili ruku potpore i na račune uplatili iznos koji premašuje sve dosadašnje slične akcije u Hrvastkoj.

Više od 28 milijuna kuna! A brojka i dalje raste. Toliko je veliko srce Hrvata, ali i ljudi diljem svijeta koji su u samo tjedan dana uplatili iznos koji je i više nego dovoljan za Milino liječenje.

Roditelji mole i da se novac na njihov žiro račun više ne uplaćuje, a prikupljene donacije spremni su podijeliti i s drugom potrebitom djecom. Upravo zbog njih, ali i svoje priče: naglasili su ono što mnogi od nas zaboravljaju. Može se bez svega, ali ne i bez ljubavi i vjere u ljudsku dobrotu.

Reporterka RTL-a Maja Brkljača u RTL Danas se javila iz Rijeke. Kaže da se danas čula s Milinim djedom i dok je pričala s njim Mila je bila toliko glasna i vesela. Doznala je da je Mila dobro spavala…

Pedijatar Srđan Banac, koji se brine o Mili, rekao je u razgovoru za RTL Danas da je sve spremno za odlazak Mile u SAD:

“Spremno je, Mila je dobro, raspoložena je, ima dobar apetit”, kazao je Banac i dodao:

“Ako bude poziva, to će znati roditelji, oni će dogovorno potpisati da dolaze. Ako dođe do toga sve će biti spremno. Ona je sada dobro, završila je protokole liječenja. Moja osnovna zadaća je da pazim na nju kao i na svu ostalu djecu”, rekao je pedijatar u RTL-u Danas.

Dakle, sada se samo čeka poziv iz SAD-a koji se očekuje oko 21 sat.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU!