ODLUKA NJEMAČKE O PCR TESTU

RIJEKA Direktor HTZ-a o sezoni: ‘Očekujem još više Nijemaca.’ Otkriva i gdje je pandemija išla na ruku Hrvatskoj

Screenshot RTL

Kroz kolovoz su najave itekako dobre sa ostalih tržišta. Idemo korak po korak, nema opuštanja, rekao je Kristjan Staničić

Stigli su podaci za srpanj u kojem imamo tri milijuna i 700 tisuća gostiju. Gost RTL-a Danas bio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Srpanj je u noćenjima bolji za 33 posto, za otprilike 50 posto je bolji u dolascima. Ostvarili smo 3,7 milijuna dolazaka i 25 milijuna noćenja i kada znamo da je to gotovo četvrtina turističkog prometa u jednoj rekordnoj godini kao što je to bila 2019. godina, mislim da možemo biti jako zadovoljni s dosadašnjim rezultatima”, kazao je Staničić.

U odnosu na cijelu godinu, mi smo, kaže, na 65 posto ostvarenja iz rekordne 2019. godine što je u skladu s našim procjenama i planovima. Dakle, ostvarili smo oko 6,3 milijuna dolazaka i 37 milijuna noćenja i pred nama je još cijeli kolovoz. Mislim da i s ovim rezultatom možemo biti itekako zadovoljni zato što je Hrvatska prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu”, rekao je Staničić.

Nema opuštanja

U komunikacijskim i marketinškim strategijama, najviše smo se okrenuli najbližim tržištima.

”Dakle, autotržištima i upravo je to dalo rezultate da s tih tržišta imamo najviše gostiju. Što se tiče aviogostiju, oni se polako vraćaju, vidimo i po našim zračnim lukama po prometu, međutim trebat će još neko vrijeme da se oni vrate u broju kao i prije. Treba istaknuti da neki gosti koji su bili naučeni na dalje situacije su se ipak odlučili na Mediteran i to je u neku ruku nama išlo u prilog”, kazao je.

”Njemačka odluka koja znači da uvode od danas PCR test za sve one koji nisu cijepljeni i koji nisu preboljeli COVID, za Hrvatsku zasad ne utječe u negatvnom smislu. Štoviše, očekujemo još veći priljev Nijemaca s obzirom da su tamo počeli školski praznici. I danas se u Hrvatskoj odmara 200 tisuća Nijemaca. Kroz kolovoz su najave itekako dobre sa ostalih tržišta. Idemo korak po korak, nema opuštanja”, rekao je Staničić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari