Roditelji bivšeg ministra Kuščevića ogorčeni: “Vrijeme će pokazati da su ove objede bile bespredmetne”

Foto: RTL

Razgovarali smo s roditeljima bivšega ministra koji otkrivaju da cijela obitelj teško podnosi pritisak

Nakon jučerašnjeg policijskog pretresa kuće bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića otišli smo na Brač gdje smo razgovarali s roditeljima bivšeg ministra koji otkrivaju da cijela obitelj teško podnosi pritisak.

Mjesto Nerežišća su u javnosti postala poznatija po takozvanim zlatnim pašnjacima bivšeg ministra Lovre Kuščevića. U njegovu obranu danas staju njegovi roditelji.

“Naravno da se ne osjećam super. Tužna sam i žalosna. Ogorčena! Ali vjerujem kad sve to završi, da ću zahvaljivati Bogu za ovu muku koju sam prošla ja, ali i moj sin i cijela moja obitelj”, kazala je za RTL Žarka Kuščević, majka bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića.

Reakcije ministara na pretres Kuščevićeve kuće: ‘Takva stvar može štetiti HDZ-u’

Otac Nenad, inače pjesnik i predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća pohvalio nam se svojom zbirkom pjesama. Kaže kako su mediji njegova sina prikazali kao kriminalca.

“Vjerujem da će vrijeme pokazati da su sve ove objede bile bespredmetne i da će on dalje nastaviti svoj rad kao i do sada u interesu naše male nerežišćke općine i naše čitave Hrvatske”, kazao je Nenad Kuščević.

Mještani podijeljenog mišljenja

Među mještanima ima svakakvih mišljenja o zlatnim pašnjacima, ali kažu kako je Kuščević puno napravio za njihovu općinu.

“Nema tu puno nekih djela, on je pametan čovjek, mislim da nije radio protiv sebe. On je poštovao zakon i bio jedan od osnivača HDZ-a”, kaže Marko Findrik.

Sumještanin Vinko Bakić kaže: “Gdje ima vatre, ima i dima. Uvijek je tako bilo, i uvijek će tako i biti”.

Načelnika Općine Nerežišća, Kuščevićeva nasljednika, Svemira Obilinovića danas nije bilo u mjestu. On je inače korisnik POS-ova stana koji je dodjeljivao Kuščević kao tadašnji načelnik.

“Načelnika danas nema u uredu, odsutan je, a drugo vam ne mogu komentirat i nemam šta nadodat više”, rekla nam je Katarina Štambuk, načelnica Općine Nerežišća.

Na pitanje gdje je on, kratko je kazala da je na službenim sastancima u Splitu.

A na jednim službenim stranicama za iznajmljivanje apartmana Kuščevići oglašavaju i svoju vilu turistima. Pozornost je posebno privukla fotografija konobe u kojoj je na jednoj od polica i slika Ante Pavelića. Naime, na stranici Booking.com na fotografijama oglašene vile u Nerežišćima moglo se vidjeti da je vilu Kuščević ukrasio i poglavnikovom fotografijom.

No, Kuščevićeva vila više nije na Booking.com-u! Kako su potvrdili u izjavi za Vijesti.hr, vila bivšeg ministra jednostavno je – maknuta!

I danas stižu brojni politički komentari na upad USKOK-a u Kuščevićevu kuću – što vladajućih, što oporbe.

“Fotografija Ante Pavelića u njegovoj kući? Ne bih to komentirao”, kazao je novi ministar uprave Ivan Malenica.

“To je meni novost. Ja nisam to vidjela da li ima ili nema. Ako je to istina, onda stvarno mislim da mi koji smo dužnosnici i javne osobe, onda je to za nas potpuno nedopustivo i nedopustivo je i za ostale građane Republike Hrvatske”, poručila je Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja.

Imenovan novi politički tajnik

Lovro Kuščević u srijedu nije došao na sjednicu Nacionalnog vijeća HDZ-a. Ostavkom na sve funkcije u stranci automatski je izašao iz Predsjedništva stranke, stoga nije imao obvezu dolaska. Za razliku od njega došli su Tomislav Tolušić i Gabrijela Žalac.

Na sjednici je potvrđen njegov zamjenik Ante Sanader.

“Čast mi je što sam izabran na funkciju tajnika HDZ-a. Sva svoja dugogodišnja iskustva stavit ću u funkciju jačanja HDZ-a”, kazao je Sanader.

VIŠE U VIDEOPRILOGU: