UŽIVO IZ STOŽERA

VIDEO Samo 44 mandata! Restartovci razočarani rezultatima izlaznih anketa: ‘Loše, nije dobro’

Idi na originalni članak

Restartovci su vjerovali kako mogu pobijediti na izborima i ‘skinuti’ HDZ s vlasti

Oglas

U stožeru Restart koalicije, izlazne ankete, prema kojima dobivaju 44 mandata, a HDZ čak 17 više, komentirali su jednom riječju – loše.

“Izlazne ankete nisu dobre, loše je i što je na izbore izašlo 100.000 građana manje nego na prošlim izborima, ali vidjet ćemo što će se dogoditi s izlaznim anketama za jedno sat vremena. i, naravno, kad počnu dolaziti prvi rezultati. Izlazne ankete su dosad pogađale uz odmak od jedan posto, ali to je na nacionalnoj razini. Jedan posto u bilo kojoj jedinici znači jedan do dva madanta više, prema tome, pričekajmo, ali za početak nije dobro”, rekao je za RTL potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

“Mi ćemo se svakako konsolidirati, pogledati gdje smo dobili, gdje nismo. Po izlaznim anketama pad je u nekoliko zagrebačkih jedinica, slično je u III. izbornoj jedinici, ali pričekajmo. Za početak zahvala svima koji su izašli na izbore. Naravno, šteta što to radimo u ovo vrijeme”, dodao je Ostojić.

Poručio je da je “narod uvijek u pravu”.

Također je istaknuo kako je njegova poruka da se većina formira što prije: “Očekujemo da se formira većina što prije, radi svih građana. Ono što nas čeka na jesen nije dobro”.

Prema rezultatima izlaznih anketa HDZ dobiva 61 mandat, Restart koalicija 44, Domovinski pokret 16, koalicija okupljena oko platforme Možemo! osam, Most također osam, a tri mandata dobiva koalicija Stranka s Imenom i Prezimenom+Pametno+Fokus.

Restart koalicija izborne rezultate dočekuje ispred sjedišta SDP-a, na zagrebačkom Iblerovom trgu.

Vijesti iz stožera Restart koalicije javljaju RTL-ovi Adrian De Vrgna i Boris Mišević.

S “restartovcima” se druži i Josip Manolić.

Kako su izvijestili iz Restart koalicije neće biti uzvanika te će se sve izjave održavati ispred središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, a unutra u velikoj dvorani će biti samo obraćanje Davora Bernardića. Maksimalan broj ljudi koji mogu ući u dvoranu prilikom obraćanja Davora Bernardića je 30.

Exit mobile version