LAŽNA LIJEČNICA

Samoprozvana boginja lažnih usana unakazila brojne žene; Ubrizgavala je botox i filere bez dozvole

Uhićena je zbog brojnih prijava klijentica koje su, čak je beskrajno preslabo reći, bile nezadovoljne tretmanom koji su uspjele preživjeti

Lažna liječnica iz Srbije u kozmetičkom salonu u Slavonskom Brodu ubrizgavala je botox i filere bez dozvole i to preparatima upitne kvalitete, zbog čega su je još u lipnju tužile žene koje je unakazila.

Uhićena je pri ulasku u svoju državu, a kozmetički salon u kojem je pružala usluge je zatvoren, donosi Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Olgica Lončar je samoprozvana boginja lažnih usana. Žena za koju jedni tvrde da je kozmetičarka, drugi da je konobarica. Klijenticama se predstavljala kao vrhunska poznavateljica estetske medicine.

U salonu ju je pronašla policija koja je na teren izašla po dojavi državnog inspektorata. 47-godišnjoj državljanki Srbije otkazan je kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj zbog neopravdane svrhe boravka, izrečena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj uz obvezu napuštanja zemlje.

A na granici za Boginju lažnih usana novi šok. Uhićena je zbog brojnih prijava klijentica koje su, malo je reći, bile nezadovoljne. Zaplijenjeno joj je 48 tisuća eura i medicinski proizvodi upitne kvalitete procijenjene vrijednosti na 7 000 eura. U Hrvatskom društvu za estetsku medicinu nisu iznenađeni. Kažu, sve češće im dolaze klijenti, najčešće žene, koje mole za pomoć nakon takvih i sličnih zahvata.

”Navodno da je prošli, taj tjedan kad je to bilo, preko 300 žena bilo tretirano diljem Hrvatske ne samo na tom mjestu. Računajte otprilike nek vam je nekakva statistika da je 10 posto komplikacija. Znači, velika je šansa da će tridesetak žena se javiti sa nekakvim komplikacijama”, rekao je Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Koje mogu biti male poput hematoma, oteklina, asimetrija ili znatno ozbiljnije.

”To se zove nekroza. Znači, u nekom trenutku netko je aplicirao dermalni filer u krvnu žilu, došlo je do opstrukcije te krvne žile, krvnog zastoja i dođe do stvaranja doslovno rana na licu koje se poslije mogu riješiti isključivo kirurškim putem”, pojasnio je Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

No, vijesti koje dolaze iz Srbije još su šokantnije.

”Još možda gori slučaj imamo u Zagrebu. Medicinska sestra već godinama svojim pacijentima aplicira hijeluronske filere i botox. Dotična nije liječnica i pitanje je kakve ona filere ona aplicira pacijentima”, rekao je Jurica Radović, novinar specijaliziran za estetsku kirurgiju i medicinu.

Vlasnica salona u kojim je ordinirala Olgica Lončar za komentare nije bila raspoložena. Salon je do danjeg zatvoren.

”Svak ima svoju slobodu i da može odlučit šta će sa sobom, ali nisam za te ilegalne radnje, mislim da tu stvarno treba puno hrabrosti”, komentirala je građanka.

Prema pravilniku ministarstva zdravstva, estetskom medicinom smiju se baviti samo doktori medicine i doktori dentalne medicine, donosi Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari