OTKRIVA SVE DETALJE

Šef Civilne zaštite otkriva i objašnjava sve detalje oko e-propusnica, kontroli i kazni

Idi na originalni članak
Pixsell

U Stožeru ističu da će biti rigorozniji kod izdavanja e-propusnica

Oglas

Od danas je i službeno – građanima se dodatno ograničava kretanje za blagdane. A u trenutku kada se nove mjere proglašavaju – Hrvatska je prešla 3 tisuće smrti od koronavirusa.

U Stožeru ističu da će biti rigorozniji kod izdavanja e-propusnica, a što to znači za RTL danas otkriva Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i šef Civilne zaštite.

Više u VIDEOPRILOGU:

Namjera nam je da se smanje migracije i odlazak građana s jedne lokacije na drugu oi time smanji mogućnost širenja zaraze.

“Mislim da smo ostavili dovoljno vremena da se službe i sve aktivnosti pripreme i da se ta mjera kvalitetno pripremi, ali ne da s tim ostavljanjem dovoljno vremena dajemo vremena za neko kršenje mjera ili snalaženje naših građana. Vjerujem da su svi svjesni situacije i da će napravili sve da se zaraze ne bi širila.

Što ako se dogodi da nakon Božica na cestama imamo tisuće ljudi koji su ipak odlučili otputovati negdje, a vraćaju u mjesto prebivališta i nemaju propusnice?

Ja vjerujem da neće biti toga, ali svi oni koji otputuju prije nego stupi na snagu ova mjera, mogu se vratiti na mjesto prebivališta ili stalnog boravišta.

Primjerice imamo autobus od Zagreba do Splita, što s putnicima, hoće li ih tko kontrolirati imaju li propusnicu? Hoće li netko ostati na nekom odmorištu jer dalje ne smije?

Njemu će biti onemogućeno daljnje putovanje.

Hoće li se naplaćivati kazne onima koji na nekoj lokaciju budu bez propusnice?
Nismo o kaznama razmišljali, ali dovoljna je kazna je što neće moći ići dalje.

Neki roditelji su djecu odvezli bakama i djedovima, hoće li ih moći vratiti kućama, hoće li biti opravdanje da se moraju vratiti po djecu?
To nije opravdanje i neće dobiti propusnicu.

Što s građanima iz dijaspore, koji su došli u Hrvatsku s negativnim PCR testom, a nemaju više prebivalište u Hrvatskoj, kako će se oni kretati po državi?

Oni mogu ući u Hrvatsku i doći do odredišta koji prijavili na granici i tamo mogu boraviti, a ako žele  ići u druge županije morati će tražiti propusnicu.

Je li cijeli sustav spreman za navalu?
Sustav se priprema i preko vikenda ćemo sve pripremiti za ponedjeljak, od kada će građani moći zatražiti propusnice, naravno oni kojima je to po mjerama omogućeno.

Exit mobile version