Sinj kao centar politike: Predsjednici puna pažnja, ali Miroslav Škoro ‘ukrao’ je show

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Premijer i dalje čeka da predsjednica prihvati njegovu ponudu za potporu do drugog mandata na Pantovčak

Sinjska alka i ove je godine okupila svu silu političara. Iako su i premijer i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobili punu pažnju Sinjana, ipak je bilo zanimljivo vidjeti kako je dočekan predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

Njemu se, naime, čak i zapjevalo, a on nije propustio bocnuti svoje protukandidate. Unatoč najavama da će u Sinj stići i Zoran Milanović, njegov je dolazak otkazan. Osim alkara na trkalištu u Sinju punte i ove godine skupljaju i političari. Oni aktivni i oni koji to tek žele postati.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Istovremeno, premijer i dalje čeka da predsjednica prihvati njegovu ponudu za potporu do drugog mandata na Pantovčak… Sinjsku crkvu i grad nisu zajedno obilazili. Pa čak ni u loži nisu sjedili jedan do drugoga. U istoj ruti bio je i službeni protukandidat Miroslav Škoro, koji iskorištava priliku za kritiku. A predsjednica ni danas nije htjela dati izjavu. Ali, u okršaju sa Škorom brani je premijer.

“Shvatio sam da će to biti nakon Sinja i Knina, dakle, nakon obljetnice Oluje”, rekao je premijer Plenković pa nastavio:

“Zadnji put onaj tko se bavio jako puno ustavnim promjenama mislim da je bio predsjednik Ivo Josipović. Premda je bio pred drugim mandatom, izgubio je.”

Osim predsjedničkih izbora i njega za obje te funkcije iduće godine čekaju izbori… A dok predsjednica čeka da i službeno kaže da ide u izbornu vatru, obišla je i sinjske vatrogasce. A svaku mogućnost za pridobivanje naklonosti birača iskoristili su i drugi. Samo je Zoran Milanović izostao, zbog obiteljskih razloga.

“Gdje je vaš kandidat?” To ćete pitati one koji će ovo mjesto iskoristiti za politizaciju. Neću pričati o politici, što sam i najavio”, kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

No u politici i o njoj ne govori se samo riječima.

A u Sinju je i naš reporter Boris Mišević, koji je otkrio jesu li se susreli Kolinda Grabar-Kitarović i njen protukandidat Miroslav Škoro. Više u prilogu koji možete pogledati u nastavku.
Damira Gregoret, Boris Mišević

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari