NOVI PROSVJEDI

Slovenci ponovno prosvjedovali; Policija ih tjerala vodenim topovima i suzavcem; Reagirao i Janša

Foto: RTL

Tragičan slučaj djevojke koja je u Ljubljani umrla dva tjedna nakon što se cijepila doveo je do privremene obustave cijepljenja Johnsonovim cjepivom sve dok stručno povjerenstvo ne rasvijetli okolnosti njezine smrti.

20-godišnja djevojka umrla je od moždane kapi, a što je dovelo do moždane kapi to je sad predmet medicinske forenzike. Slovenija bilježi i još jedan slučaj smrti, također kod mlađe žene koja je prvo dobila trombozu, a potom i moždani udar, pišu Vijesti.hr

Građani su prosvjedovali šest sati protiv mjera

Inače, u Sloveniji je dosad Johnsonom cijepljeno 120 tisuća ljudi, a interes je velik jer se prima u samo jednoj dozi pa s Mađarskom dogovaraju kupnju još 100 tisuća doza jer je zbog obaveznih covid potvrda proteklih dana bilo čak i nestašice cjepiva.

“Svi smo potreseni i želim izraziti sućut obitelji preminule. Zaključak našeg sastanka je da je ovaj incident moguće povezati s cjepivom te smo zbog toga privremeno odlučili obustaviti cijepljenje tim cjepivom”, kazao je Bojana Beovic, zdravstveni radnik zadužen za cijepljenje.

Uz minutu šutnje u spomen na preminulu 20-godišnjakinju u Ljubljani je danas popodne počeo skup protiv covid potvrda i obveznog cijepljenja.

Nekoliko tisuća nezadovoljnih Vladinim prosvjedovali su šest sati u centru grada. Uz transparente “Covid fašizam, cjepiva ubijaju, mediji lažu, Vlada laže” traže da se ukine diskrimnacija države, kako ju oni vide.

Policija je objavila da prosvjedni skup, nije prijavljen, a onda je krenula na prosvjednike vodenim topovima i suzavcem, nakon čega su se oni razbježali, pa onda opet okupili pred državnom televizijom. Navečer je slovenski premijer Janša putem Twittera poručio da prijetnje zdravstvenim radnicima i novinarima nisu nikakvo ustavno pravo na slobodu govora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari