SNIMKA KOJA JE IZAZVALA BIJES HRVATSKE: ‘Prijavili smo je nekoliko puta, ali nitko nije ništa poduzeo!’

Snimka majke koja zlostavlja svoju dvogodišnju kćer preplavila je internet i izazvala bijes građana

Snimka 24-godišnje majke koja je pred očima susjeda zlostavljala dvogodišnju kćer šokirala je Hrvatsku (OVDJE). Sve se dogodilo u ponedjeljak oko 23 sata, a zbog glasnog deranja, susjeda Kornelija odmah je nazvala policiju.

“Natezala je to dijete koje se nalazilo u trociklu i rekla je: ‘Hoćeš da te ubijem sad i hoćeš i da te bacim pod auto?’ Na to nisam mogla okrenuti glavu. Sama imam troje djece i to je nešto na što nitko, ne samo ja, nego nego nitko ne bi smio okretati glavu”, kaže očevitkinja Kornelija Janđel.

Kaže, čim je policiji rekla ime i prezime majke, bila im je poznata, baš kao i drugim susjedima.

“Od 30-ak susjeda je bar 20-ak reklo da su je nekoliko puta prijavljivali Centru i policiji. Nitko ništa nije poduzeo po tom pitanju. Ja sad ne znam je li se čeka da to dijete ne dočeka jutro, da idemo tom djetetu na sporvod ili šta se čekalo?!”, ljutito govori gospođa Kornelija.

U tijeku je kriminalističko istraživanje. Policija je o svemu obavijestila Centar za socijalnu skrb.

“U daljnjem provođenju postupka, Centar za socijalnu skrb primjenjuje instrumente kojima procjenjuje sigurnost djeteta te odlučuje poduzeti žurnu mjeru izdvajanja djeteta iz obitelji. Dijete je nakon toga smješteno u udomiteljsku obitelj”, kaže ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjana Brozić Perić.

Stanari u Novom Jelkovcu i dalje se žale na tromost sustava. Tvrde: svjedočimo zlostavljanju već mjesecima – sve smo prijavljivali.

“Svjedočila sam i bilo je strašno. Nije prvi puta”, tvrdi Nikolina Janjić.

“Vidjela sam kako su ju vozili, ona se derala, vikala je: Pustite me, pustite me hoću svoje dijete!, a iz sobice se čulo kako se mala strašno derala, ja sam mislila da ona malu davi”, otkriva Ivanka Brkiš.

Kornelija koja je zvala policiju i objavila snimku druge susjede – kaže – ovo je podsjeća na tragičan slučaj malenog Denisa iz Pule.

“Ja sam tu i želim ići u brobu protiv Centra da se to promijeni, jer je dosta da zbog našeg sustava malena djeca stradavaju”, Kaže Kornelija.

Majka dvogodišnje djevojčice trenutačno je u psihijatrijskoj bolnici.

Leona Šiljeg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari