NAJVAŽNIJI POZIVI U ŽIVOTU

Snimke zarobljenih ruskih vojnika šire se internetom: Zovu majke i mole da rat završi

Snimke zarobljenih ruskih vojnika šire se internetom: Zovu majke i mole da rat završi

Govore majkama da su živi. Živi, ali zarobljeni. Da ih vole i da se ne brinu jer će se vratiti

Rusija jedna je od najmoćnijih vojnih sila na svijetu i država s kojom nitko ne bi želio zaratiti. Desetljećima se govori o vrhunski obučenim specijalcima, najmoćnijoj opremi, letjelicama, podmornicama i upravo spomenutom nuklearnom naoružanju.

No, informacije koje stižu iz Ukrajine govore da je dio ruskih vojnika nespreman za rat – golobradi mladići koji nisu prošli ni vojnu obuku.

Po društvenim mrežama šire se uznemirujuće snimke zarobljenih vojnika agresatora Rusije, kojima je se svima od reda smilovala ukrajinska strana. U videozapisima se može vidjeti kako zovu obitelj i javljaju ima da su dobro te što se točno događa u Ukrajini. Plaču, mole i govore surovu istinu bojišta tijekom invazije Ukrajine.

https://www.youtube.com/watch?v=z8M0qziMvt8

To su im najvažniji poziv u životu. Govore majkama da su živi. Živi, ali zarobljeni. Da ih vole i da se ne brinu jer će se vratiti.

Tisuće mladića su otišli u rat a da nisu ni znali. Baš poput tisuća drugih. Neki od njih jedva da su punoljetni.

Zarobljeni ruski vojnici postaju viralne internetske zvijezde koje pozivaju na mir.

Ukrajinska vojska pozvala je danas i majke ruskih vojnika zarobljenih na ukrajinskom teritoriju da dođu po njih, navodeći da su deseci vojnika zarobljeni od početka ruske invazije zemlje, prenosi Al Jazeera.

“Donesena je odluka da se zarobljeni ruski vojnici predaju njihovim majkama ako dođu po njih u Ukrajinu, u Kijev”, navelo je ukrajinsko ministarstvo obrane u priopćenju.

Objavljeni su brojevi telefona i e-mail adresa preko kojih majke mogu dobiti informacije o svojim sinovima zatvorenicima u Ukrajini.

Ako je potvrđeno da je njihov sin zarobljen, ruske majke pozvane su da dođu u Poljsku i zatim da iz Poljske uđu u Ukrajinu.

“Bit ćete dočekane i otpraćene do Kijeva gdje će vam sinovi biti predati”, navelo je ukrajinsko ministarstvo i dodalo da za razliku od Putinovih fašista oni ne vode rat protiv majki i njihove zarobljene djece.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari