ŠOK U SDP-u, DUŽNI 9,5 MILIJUNA KUNA! Komadina: „Tražit ćemo odgodu izvršenja ovrhe i reviziju presude“

Idi na originalni članak
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

SDP u problemu: ako do petka ne plate 9 i pol milijuna kuna duga za predizbornu kampanju Milana Bandića iz 2009. slijedi im ovrha, odluka je Visokog Trgovačkog suda

Oglas

Nema gdje ga nije bilo. Milan Bandić 2009. bio je ponovno u utrci za zagrebačkog gradonačelnika – i to zadnji put kao kandidat SDP-a. Ta Bandićeva kampanja mogla bi sada SDP skupo stajati. Ostalo je nepodmireno 4,3 milijuna kuna prema Televiziji Sljeme.

Dug je do danas narastao na visokih 9 i pol milijuna. Visoki Trgovački sud sada je presudio da SDP novac vrati u roku od 15 dana, inače slijedi ovrha.

“Tražit ćemo odgodu izvršenja ovrhe, ali nije na nama. Ono što mogu reći da ćemo izvršiti svoje obveze i podignuti optužbe”, kazao je Zlatko Komadina, član Predsjedništva SDP-a.

U Predsjedništvu smatraju da je riječ o pravosudnom presedanu. “Stranka je puno preživjela, preživjet će i ovo, mnogi rade da sruše sdp neće uspjeti u tome”, kazao je Ivo Jelušić, član predsjedništva SDP-a.

Gradonačelnik Bandić kaže da o SDP-ovim dugovima ne zna ništa. “Nisam se ja time bavio, ne bavim se tim. Bio sam kandidat SDP-a, u SDP-u se zna tko što radi”, kazao je Bandić. Da je ipak, znao koliko će se potrošiti potvrđuje ova njegova izjava – a troškovi kampanje bili su poznati i njegovom protukandidatu u drugom krugu Josipu Kregaru.

“Negdje će sve skupa ispasti oko 3 i pol milijuna kuna”, kazao je Bandić 29.5.2009. “Po našim procjenama Bandić je potrošio između 36 i 40 milijuna kuna”, kazao je Kregar 18.5.2009. Bilo je to vrijeme dok su se Milan Bandić i Zoran Milanović još voljeli, barem javno.

Iako je kampanju vodila SDP-ova agencija za marketing, troškove kampanje je preuzela Televizija Sljeme čiji je suvlasnik Slobodan Ljubičić Kikaš – Bandićev prijatelj i bivši šef Holdinga, s kojim dijeli i optužnicu u slučaju Agram. Kasnije je trošak prebačen na SDP Zagreb, i ostao neplaćen.

“Da vas podsjetim da sam ja bio u utrci kandidat SDP , kao što sam bio kandidat za gradonačelnika, Milanović je bio na listi za Gradsku skupštinu, a ja sam bio na 52 mjestu pametnom dosta”, kazao je Bandić.

Bandić se iste godine razišao s SDP-om, a nema ni Milanovića. Ima li SDP novac za povrat duga? Prema izvješću revizije za 2016. proračun stranke je bio u manjku.
Andrijana Čičak Božić

Exit mobile version