ŠOK U SDP-u, DUŽNI 9,5 MILIJUNA KUNA! Komadina: „Tražit ćemo odgodu izvršenja ovrhe i reviziju presude“

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

SDP u problemu: ako do petka ne plate 9 i pol milijuna kuna duga za predizbornu kampanju Milana Bandića iz 2009. slijedi im ovrha, odluka je Visokog Trgovačkog suda

Nema gdje ga nije bilo. Milan Bandić 2009. bio je ponovno u utrci za zagrebačkog gradonačelnika – i to zadnji put kao kandidat SDP-a. Ta Bandićeva kampanja mogla bi sada SDP skupo stajati. Ostalo je nepodmireno 4,3 milijuna kuna prema Televiziji Sljeme.

Dug je do danas narastao na visokih 9 i pol milijuna. Visoki Trgovački sud sada je presudio da SDP novac vrati u roku od 15 dana, inače slijedi ovrha.

“Tražit ćemo odgodu izvršenja ovrhe, ali nije na nama. Ono što mogu reći da ćemo izvršiti svoje obveze i podignuti optužbe”, kazao je Zlatko Komadina, član Predsjedništva SDP-a.

U Predsjedništvu smatraju da je riječ o pravosudnom presedanu. “Stranka je puno preživjela, preživjet će i ovo, mnogi rade da sruše sdp neće uspjeti u tome”, kazao je Ivo Jelušić, član predsjedništva SDP-a.

Gradonačelnik Bandić kaže da o SDP-ovim dugovima ne zna ništa. “Nisam se ja time bavio, ne bavim se tim. Bio sam kandidat SDP-a, u SDP-u se zna tko što radi”, kazao je Bandić. Da je ipak, znao koliko će se potrošiti potvrđuje ova njegova izjava – a troškovi kampanje bili su poznati i njegovom protukandidatu u drugom krugu Josipu Kregaru.

“Negdje će sve skupa ispasti oko 3 i pol milijuna kuna”, kazao je Bandić 29.5.2009. “Po našim procjenama Bandić je potrošio između 36 i 40 milijuna kuna”, kazao je Kregar 18.5.2009. Bilo je to vrijeme dok su se Milan Bandić i Zoran Milanović još voljeli, barem javno.

Iako je kampanju vodila SDP-ova agencija za marketing, troškove kampanje je preuzela Televizija Sljeme čiji je suvlasnik Slobodan Ljubičić Kikaš – Bandićev prijatelj i bivši šef Holdinga, s kojim dijeli i optužnicu u slučaju Agram. Kasnije je trošak prebačen na SDP Zagreb, i ostao neplaćen.

“Da vas podsjetim da sam ja bio u utrci kandidat SDP , kao što sam bio kandidat za gradonačelnika, Milanović je bio na listi za Gradsku skupštinu, a ja sam bio na 52 mjestu pametnom dosta”, kazao je Bandić.

Bandić se iste godine razišao s SDP-om, a nema ni Milanovića. Ima li SDP novac za povrat duga? Prema izvješću revizije za 2016. proračun stranke je bio u manjku.
Andrijana Čičak Božić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari