Spasioc iz Vukovara: ‘Nisam junak. Pogledao sam Leu u oči i sve mi je bilo jasno…’

Denis Kovačić ispričao je kako je iz hladne Vuke spasio kujicu Leu

Glavni junak snimke iz Vukovara koja je postala hit (OVDJE), vatrogasac Denis Kovačić, ispričao je kako je iz hladne Vuke spasio kujicu Leu.

“Nije mi bilo hladno, nije tu bilo posebne opasnosti, poznajemo teren, dubinu Stare Vuke”, kazao je Kovačić koji je sam zamolio kolege da ode po promrzlu kujicu.

“Nije više ni lajala, niti cvilila”

“Nisam se bojao prići joj, bilo je dovoljno da je pogledam u oči i bilo mi je jasno sve. Samo je trebala spas iz hladne vode. Nije više ni lajala, niti cvilila”, kazao je Kovačić, piše Večernji list.

Na pitanje je li razmišljao o tome što ako nešto pođe po zlu, hrabri je Denis Kovačić odgovorio kako takvim mislima nema mjesta.

“Poznajemo dubinu rijeke, na tom je mjestu duboka oko metra, pola metra je mulja. Da kujica nije ostala na madracu, zaplivao bih po nju, ne bi se utopila. Nije prijetila posebna opasnost. Postoje sigurnosne procedure, vidjeli ste, koristili smo se s tri užeta, četvero, petero ljudi pazi na mene, to su uvježbane akcije. Pas u tako hladnoj vodi može izdržati 15-ak minuta, a dijete ili odrasla osoba znatno manje”, rekao je Kovačić koji smatra da nisu napravili ništa junački.

“Mi smo stigli nakon svega 3, 4 minute od poziva, no ne znamo koliko je dugo pas bio u hladnoj vodi prije toga. No, zaista nismo napravili ništa junački, imamo i puno gorih situacija, puno rizičnijih spašavanja. Nismo mi osobe koje bi se time hvalili, objavljivali. I za ovo se doznalo samo zato jer je vlasnik psa snimao spašavanje. Mi smo sretni za svaki sretan ishod i spašeni život”, kazao je Kovačić.

Ujedno, apelira na građane i vlasnike pasa da paze na svoju djecu i ljubimce i ne puštaju ih na zaleđene površine.

Video pogledajte OVDJE

Vijesti.hr
Foto: ‘Facebook/Marinko Ivičić

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari