ELITNA UTRKA

Sportski spektakl desetljeća stiže u Hrvatsku! ‘Ovo je fenomenalan trenutak i prilika za vrhunski biznis’

Idi na originalni članak
Foto: Facebook

Hrvatska je ušla u kalendar WRC-a i iduće godine jedna od 12 utrka na svijetu vozit će se po Sljemenu i Žumberku

Oglas

Svjetsko prvenstvo u reliju je najatraktivnije automobilističko natjecanje na svijetu i nakon Formule 1 automobilističko natjecanje u kojem se vrti najviše novaca i najviše gledatelja.

Hrvatska je ušla u kalendar WRC-a i iduće godine jedna od 12 utrka na svijetu, “WRC Croatia Rally Zagreb” vozit će se po Sljemenu i Žumberku, prema slovenskoj granici.

Taj projekt WRC-a u Hrvatskoj najavljen je, podsjetimo, u RTL Direktu kada gotovo nitko nije vjerovao u taj projekt osim poznatog hrvatskog reli vozača Daniela Šaškina koji je to sve pokrenuo i sa svojim partnerom Marinom Frčkom odradio ulaganje te projekt doveo do kraja uz pomoć Hrvatskog auto-karting saveza čiji je predsjednik Davorin Štetner.

Više pogledajte u videoprilogu:

Šaškin i Štetner bili su gosti RTL Direkta i pritom, između ostalog, naglasili da je riječ o fenomenalnom trenutku i prilici za vrhunski biznis, velikom sportskom spektaklu, ali i događaju koji je puno više od sporta.

Još treba kroz sljedećih mjeseca, dva dovršiti dio dokumentacije i jamstva od strane Vlade RH i Grada Zagreba, kazao je Šaškin, koji je u ovom sportu 20-ak godina, ali to je to: ”Sljedeće godine ćemo gledati WRC u Hrvatskoj”.

”U ovoj situaciji dolazak WRC-a ovdje je ogromna stvar za Hrvatsku – lani je 13 utrka WRC-a uživo gledalo 4,3 milijuna gledatelja, a putem tv ekrana i internet platformi 836 milijuna gledatelja”, istaknuo je Štetner.

Šaškinu je, kaže, oduvijek bila velika želja prikazati Hrvatsku cijelome svijetu i prilika je to učiniti kroz ovaj sport gdje ”ne treba puno ulagati u infrastrukturu, odnosno gotovo ništa, već dovesti ljude, organizirati sve na visokom nivou, a moglo bi ostati kod nas dugo vremena i vjerujemo da to možemo spojiti s turizmom, znanošću i prikazati Hrvatsku u novom svjetlu što je posebno dobro nakon ove koronakrize. Mislim da je ovo fenomenalan trenutak i trebamo ga iskoristiti i odraditi to fantastično”.

”Vrhunski sport je vrhunski biznis”, podsjećaju, ”tu se vrti jako puno novca, a mi planiramo i puno popratnih aktivnosti pa i jedan investicijski forum u Zagrebu i kanimo spojiti puno elemenata jer jednostavno sad nam je ovo prilika da pokažemo što Hrvatska zaista može”.

Ljudi se, ističu, ne moraju bojati zakrčenja cesta jer se to planski radi već godinama, a pogotovo u zadnje vrijeme i ceste za vožnju se biraju tamo gdje je manja naseljenost kako se ne bi stvorilo gužve i da bi se omogućilo publici da dođe i uživa, a riječ je oko 310 kilometara brzinskih ispita te oko 1.000 kilometara veznih sektora.

”Mi šaljemo i poruku vezano uz sigurnost u prometu i prometnu kulturu, nije ovo samo utrkivanje, ovo je i STEM, tehnologija i puno više od samog sporta”, istaknuli su Štetner i Šaškin.

Što se, pak, tiče gostiju, vjeruju da bi u regiji oko Zagreba – tri, četiri županije – moglo biti najmanje milijun i pol noćenja, a sve traje od četvrtka do nedjelje s time da su same pripreme 15 dana prije pa i svi dolaze toliko ranije u destinaciju.

Exit mobile version