RASTURIO KRITIČARE EURA

Video |Šprajc: Čak troje naših susjeda sasvim dobro žive s eurom: ‘Zasad im dosta dobro ide, svakako bolje nego nama’

Idi na originalni članak
Screenshot RTL

‘Po pitanju uvođenja eura zapravo najvrjedniji su bili Crnogorci, a ako s našim budućim eurom otputujete na Kosovo i ondje će vas također kao nacionalna valuta dočekati euro’

Oglas

Dramu oko uvođenja eura u Hrvatskoj nije mogao propustiti Zoran Šprajc, koji je u RTL Direktu otkrio kako s eurom žive žitelji nama susjednih zemalja, od kojih jedna uopće nema veze s Europskom unijom.

“Uvođenje eura u Hrvatskoj je postalo velika drama, hoće li kruh poskupjeti za 20 lipa, a frizura za dvadeset kuna, hoće li kuna na euru biti plagirana škotska ili original hrvatska kuna.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ali nitko ne priča o tome da će nam s eurom neke stvari biti i jeftinije i jednostavnije. Recimo odlazak u inozemstvo. Pa čak i u ovo nama blisko i najbliže inozemstvo. I to ne samo u Sloveniju gdje već 15 godina žive s eurima u džepu i zasad im dosta dobro ide, svakako bolje nego nama”, govori Šprajc.

Otkrio je kako u Crnoj Gori i na Kosovu, euro sasvim dobro funkcionira.

“Ali ako s našim budućim eurom otputujete na Kosovo i ondje će vas također kao nacionalna valuta dočekati euro. Ako odete na ljetovanje u Crnu Goru ni ondje nećete morati plaćati bankarske naknade za konverziju.

Naime, malo je poznato da su po pitanju uvođenja eura zapravo najvrijedniji bili Crnogorci koji su uveli euro i prije Slovenaca. Još 2002. su odradili potez zbog kojeg su u Beogradu čupali kosu, a u Podgorici vrećama para punili kamione i avione.

Za to su se odlučili bez dogovora s Europskom unijom i kao na Kosovu nemaju neki svoj euro s nekom svojom životinjom ili kakvim grbom iz stoljeća sedmog, ali koga briga dok imaju eura”, zaključio je Šprajc, prenosi Net.hr.

Exit mobile version