RASTURIO KRITIČARE EURA

Video | Šprajc: Čak troje naših susjeda sasvim dobro žive s eurom: ‘Zasad im dosta dobro ide, svakako bolje nego nama’

Screenshot RTL

‘Po pitanju uvođenja eura zapravo najvrjedniji su bili Crnogorci, a ako s našim budućim eurom otputujete na Kosovo i ondje će vas također kao nacionalna valuta dočekati euro’

Dramu oko uvođenja eura u Hrvatskoj nije mogao propustiti Zoran Šprajc, koji je u RTL Direktu otkrio kako s eurom žive žitelji nama susjednih zemalja, od kojih jedna uopće nema veze s Europskom unijom.

“Uvođenje eura u Hrvatskoj je postalo velika drama, hoće li kruh poskupjeti za 20 lipa, a frizura za dvadeset kuna, hoće li kuna na euru biti plagirana škotska ili original hrvatska kuna.

Više u VIDEOPRILOGU:

Ali nitko ne priča o tome da će nam s eurom neke stvari biti i jeftinije i jednostavnije. Recimo odlazak u inozemstvo. Pa čak i u ovo nama blisko i najbliže inozemstvo. I to ne samo u Sloveniju gdje već 15 godina žive s eurima u džepu i zasad im dosta dobro ide, svakako bolje nego nama”, govori Šprajc.

Otkrio je kako u Crnoj Gori i na Kosovu, euro sasvim dobro funkcionira.

“Ali ako s našim budućim eurom otputujete na Kosovo i ondje će vas također kao nacionalna valuta dočekati euro. Ako odete na ljetovanje u Crnu Goru ni ondje nećete morati plaćati bankarske naknade za konverziju.

Naime, malo je poznato da su po pitanju uvođenja eura zapravo najvrijedniji bili Crnogorci koji su uveli euro i prije Slovenaca. Još 2002. su odradili potez zbog kojeg su u Beogradu čupali kosu, a u Podgorici vrećama para punili kamione i avione.

Za to su se odlučili bez dogovora s Europskom unijom i kao na Kosovu nemaju neki svoj euro s nekom svojom životinjom ili kakvim grbom iz stoljeća sedmog, ali koga briga dok imaju eura”, zaključio je Šprajc, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari