RTL ISTRAŽIO

Video | Što je s Kikom? Bivši prvi pas Hrvatske više nije s bivšom predsjednicom, ponovno udomljen

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nikad u Hrvatskoj neko udomljavanje psa nije izazvalo toliko zanimanje javnosti kao kad je kujicu udomila tadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Nikad u Hrvatskoj neko udomljavanje psa iz skloništa nije izazvalo toliko zanimanje javnosti kao u slučaju kad je kujicu udomila tadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. No, Kika, kako doznaje, već dulje vrijeme ima nove vlasnike i novi dom, pišu RTL Vijesti.

Da je Kika voljela svoju vlasnicu, nije bilo sumnje. Činilo se da su osjećaji uzajamni. Što je presudilo da bivša predsjednica Kiku preudomi, nismo uspjeli doznati. No, informaciju su nam potvrdili njezini bliski suradnici. Da Kika ima svoje nove ljude, znaju i udruzi Prijatelji životinja.

“Ono koliko smo mi saznanja dobili je da je Kika dobro, da je u dobrim uvjetima. To su nama, naravno, najvažniji podaci jer bi inače i sami reagirali da nije tako”, rekao je predsjednik udruge Luka Oman.

Više u VIDEOPRILOGU:

Kika je udomljena u obitelji koja ima veliko dvorište. Često je kod njih bila na čuvanju kad bi predsjednica bila na putu. Sada je na ‘čuvanju’ jer vlasništvo nije službeno preneseno više od godinu dana.

“Mislim da je preudomljavanje definitivno odgovornije nego, zapravo, zapuštanje brige za životinju što , nažalost, je čest slučaj”, smatra Oman.

Da pas može napisati knjigu, Kikini memoari bili bi, nema sumnje, bestseller. Od napuštenog šteneta koje je tumaralo sokacima oko virovitičkih sela. Mnogi su tada tvrdili kako je udomljenje psa populistički potez kojim tadašnja predsjednica želi steći naklonost glasača, ali i osjetilo se da o Kiki govori s posebnom nježnošću.

“Od kad je Kika došla tu da se osjećam toliko opuštenije, toliko zadovoljnije i toliko sretnije da, eto, preporučila bi to svakom u životu”, rekla je tada bivša predsjednica.

Na pitanje što će biti s Kikom, ako ne pobjedi na izborima, Kolinda Grabar-Kitarović spremno i sigurno je ogovarala:

“Ona će ići sa mnom, svakako da. To je moj pas”.

No, ipak više nije. Ono što je najvažnije je da je Kika sretna i da je u novom domu okružena pažnjom i ljubavlju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari