Stožer za obranu Uljanika i danas u akciji: ‘Porast članova naše grupe od osnutka je enorman’

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Iako je neradni dan, osnivači Stožera za obranu brodogradnje Uljanik ne miruju

Oglas

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

I dok Vlada traži riješenje za brodogradnju, a Bruxelles prigovara zbog trošenja novaca poreznih obveznika – radnici sve više vjeruju Stožeru za obranu Uljanika.

Sastali su se i danas kako bi pronašli održiv model. Ne odustaju, jer sada više nego ikada imaju potporu radnika – koji sumnjaju u namjere sindikalista.

Iako je neradni dan, osnivači Stožera za obranu brodogradnje Uljanik ne miruju. Odrađuju posao kojeg su, kažu, odavno trebali odraditi sindikati i nadzorni odbor Uljanika.

“Vjerovali smo da ne rade svoj posao kako treba i da je došlo do ovakve situacije u Uljaniku zbog toga što radnici nisu bili informirani”, kaže Franko Belas iz Stožera.

Tvrde spremni su preuzeti ulogu glasnika svih svojih kolega.

“Glas radnika možeš biti ako hodaš u njihovim cipelama, znači ne u odborima, ne s 15.000 kn plaće u klimatiziranom uredu nego među tim ljudima, mi jesmo ti ljudi”, dodaje Samir Hadžić.

Stožer je radnike izveo na ulice. Osnovali su i Facebook grupu Uljanik za bolje sutra, digitalni poligon radničkog otpora.

“Broj porasta članova od osnutka do danas je enorman u toj grupi, od par sto ljudi danas brojimo tisuće”, dodaje Hadžić.

Grupa im dozvoljava da do sad neviđenom brzinom šire informacije. Poput ove posljednje koja je odjeknula u javnosti, da unatoč svemu do sad viđenom u novi nadzorni odbor opet nije predložen ni jedan kandidat iz redova radnika.

“To samo pokazuje da i dalje nastavljaju sa svojom politikom ignoriranja nas”, kaže Marko Alviž iz Stožera.

Idući korak – okupiti sve zainteresirane dioničare i predstavljati ih na skupštini Uljanika koja će se održati 16. listopada ove godine. I ovim putem pozivaju dioničare da im se jave i daju im punomoć za to.
Ivan Dobran

Exit mobile version