TABLOIDI ŠIRE STRAH

Strah o psini usred Atlantika: ‘Šanse da vas dohvati Nukumi manje od nuspojava za cijepljenje’

Foto: Vijesti.hr

Nije da nema velikih bijelih psina ponekad i u Mediteranu, ali šanse da vas takav neki dograbi manje su od onih 0,0000000 koje stalno spominjemo oko nuspojava za cijepljenje

U doba korone, u doba novozaraženih, testiranih, incidencije, epidemije i komorbiditeta, svi mi u medijima očajnički pokušavamo svaki dan pronaći nešto drukčije. Ali neki se toliko trude, da izmišljaju. Britanski tabloid Mirror prije šest dana objavio je vijest da velika bijela psina Nukumi pliva preko Atlantika i to, prema Ujedinjenom Kraljevstvu. I onda su svi portali bombastično prenijeli vijest o tome da Nukumi stiže, makar Nukumi uopće ne stiže, prenose Vijesti.hr.

Jedna međunarodna udruga oceanoljubitelja koja, GPS-om označava među ostalim i bijele psine, objavila da jedan od označenih pasa nasred Atlantika.

I to, pazite sad ovo, negdje u razini Kanarskih otoka. Ovo je današnji prikaz gdje se jasno vidi da je zadnji PING bio 11. travnja, tada je Nukumi bio ovdje nasred Oceana. Ali Britanci su nekako iz ovog izveli da ide prema njima, a ne prema recimo Africi ili Portugalu ili bilogdje drugdje. Jer strah prodaje, strah se klika.

Inače, nije da nema velikih bijelih psina ponekad i u Mediteranu, ali šanse da vas takav neki dograbi manje su od onih 0,0000000 koje stalno spominjemo oko nuspojava za cijepljenje. Osim naravno kad stigne Nukumi, tada bi moglo biti svega.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari