Sumnjivo meso za kebab pronađeno i u Hrvatskoj!

Foto: Ilustracija

Iz Sanitarne inspekcije tvrde: ‘Na vrijeme je povučeno’

U Sloveniji i dalje traju detaljne provjere mesa.

Distributerska tvrtka objavila je da s tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku, a naše Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta. Ministarstvo poljoprivrede, kao i ministarstvo zdavstva ne žele javno objasniti detalje kako je to moguće.

Saga oko zaraženog mesa se nastavlja. Novih 12 tona goveđeg kebaba distrubuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta. “Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella, što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje ina prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda”, izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda.

Meso iz Poljske

Radi se o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti doner kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inpekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

“Poljaci nam nisu objasnili zašto meso povlačimo s tržišta”, kazala je Andreja Bizjak, slovenska direktorica Inspekcije za sigurnost hrane.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kekab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da su na vrijeme povučeni.

“Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama”, stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije.

No, zašto o tome nisu adekvatno obavijestli javnost, nisu odgovorili. Iz Ministarstva poljoprivrede samo su još jednom potvrdili da meso iz sporne poljske klaonice nije stiglo u Hrvatsku.

Hrvatski proizvođač kebaba poručuje, svako meso prije obrade mora proći inpekciju, i nikakvi propusti nisu dopušteni. “Prođe sanitarnu inspekciju i tek nakon 24 sata ide u porizvodnju”, kazao je Ante Maršić, voditelj prodavaonice kebaba.

Građanima zato savjetuju kupujte samo od pouzdanih proizvođača.
Zorana Čičak

Više u VIDEOPRILOGU!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari