"MAKE AMERICA GREAT AGAIN"?

VIDEO ‘This is America’: Novi Tik Tok trend prikazuje što se stvarno događa na američkim ulicama

Ovo je zemlja nade i budućnosti, zemlja gdje se svi snovi ostvaruju

Nasilni prosvjedi u Americi traju već više od tjedan dana. Masovna okupljanja, skandiranja i demonstracije odvijaju se u preko 140 gradova diljem SAD-a.

Jedino pravo stanje vidljivo je na ulicama. Požari, suzavci, uništene zgrade, uhićenja, ranjeni prosvjednici, novinari, fotoreporteri, “rastrgane” ceste – sve su to stvarne slike prosvjeda koji su eskalirali zbog rasizma u 21. stoljeću, ali i zbog masovnih gubitaka radnih mjesta. Koronavirus poharao je SAD-om koji broji tisuće mrtvih, a predsjednik Donald Trump je tvrdio da lijek protiv malarije liječi sve, pa i to. I dok je on tvrdio svoje, pa isti lijek prestao piti jer je shvatio da bi mogao imati ozbiljne nuspojave, mnogi su ostajali bez kruha na stolu.

Sav bijes inače izazvan među Amerikancima na spomen imena “Donald Trump” razbuktala je situacija s nesretnim G. Floydom – ni krivim, ni dužnim Afroamerikancem kojeg je ugušio “bijeli” policajac. Posljedice? Samo otkaz.

Pa se tako nitko ne može čuditi da američke ulice izgledaju ovako…

Na kraju, ne čudi da su svi na oprezu. Pogotovo oni koje mnogi smatraju “nepoželjnima” u društvu. Oni koji su i dalje na meti nadležnih, koje će prije biti kažnjavani i osuđeni bez razloga.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari