TJEDNA PROGNOZA Evo dokle ćemo “uživati” u atipičnom vremenu za ovo doba godine!

Idi na originalni članak
Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Na kopnu i oko 10 stupnjeva toplije od prosjeka za ovaj dio godine!

Oglas

Očekuje nas barem tjedan dana južine, odnosno iznadprosječnih temperatura.

Najviše snijega u proteklim danima napadalo je u Gorskom kotaru, no čini se da neće biti duga vijeka…

Više u VIDEOPRILOGU:

Iako je u gorskim područjima palo i više od 20 centimetara snijega, na žalost mnogih ljubitelja zimskih radosti ubrzo će se i sasvim otopiti.

Tako će danas prijepodne u unutrašnjosti biti hladno, oko nula Celzijevih stupnjeva, često uz maglu. Gušća i dugotrajnija očekuje se u središnjim predjelima, dok će u Slavoniji i u gorju zapuhati slab jugoistočnjak i rastjerati je. Na sjevernom Jadranu i u gorju oblačno dopodne, povremeno uz slabu kišu ili rosulju. U Dalmaciji ostaje sunčano, ali uz slab burin svježije nego danas.

U zapadnijim i južnijim predjelima središnje Hrvatske bi se niski oblaci sutra mogli dulje zadržati pa će temperatura ostati nešto niža – oko 6 Celzijevih stupnjeva. S jačanjem jugozapadnjaka, najprije u sjevernijim predjelima, a potom i drugdje, očekuje se kidanje naoblake i porast temperature.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će poslijepodne biti oko 15 Celzijevih stupnjeva. Zapuhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, odnosno jugo! samo na otvorenom moru i otocima mjestimice jako. Nebo će prekrivati visoki prozirni oblaci koji neće kvariti dojam sunčanog vremena.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom Kotaru i Lici i poslijepodne ostaje pretežno oblačno uz slabu povremenu kišu, češću oko Rijeke i Delnica. Ne očekuju se velike količine, svega nekoliko litara po četvornome metru. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak i južni vjetar pa će gorju temepratura porasti do 10 stupnjeva, na obali oko 15.

Idući tjedan na kopnu osjetno toplije uz jugozapadnjak će ujutro biti oko 6, danju oko 15 Celzijevih stupnjeva. Najviše sunčanih razdoblja očekujemo u prvom dijelu tjedna, zatim slijedi promjenjivije vrijeme, čini se da će kiše biti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Na moru cijeli idući tjedan dominacija umjernog do jakog juga pa će najviša temperatura biti oko 16 stupnjeva. Kiša će do četvrtka biti lokalna i povremena, a krajem tjedna je izgledno jače pogoršanje.

Dakle, očekuje nas barem tjedan dana južine, odnosno iznadprosječnih temperatura, na kopnu oko 10 stupnjeva toplije od prosjeka za ovaj dio godine.

Exit mobile version