Tko će biti novi šef SDP-a: Je li eurozastupnica Bernardićeva nasljednica?

Idi na originalni članak
Varaždin: Predsjednik SDP-a Bernardić obišao Špancirfest .Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Velik broj SDP-ovaca smatra da su Bernardiću dani na čelu stranke već odavno odbrojani

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Nakon mjeseci medijskog skrivanja šef SDP-a Davor Bernardić sve se češće pojavljuje u javnosti i počinje raditi posao šefa oporbe: komentirati aktualnosti i kritizirati Vladu.

No, njegova smjena i dalje se traži, a ne manjka ni pretendenata na tu funkciju. Među njima sve se češće spominje i SDP-ova europarlamentarka.

Nakon višemjesečnog skrivanja od javnosti Davor Bernardić je, neistomišljenicima unatoč, krenuo u ofenzivu. No uz apel koji teško može proći jer sve više SDP-ovaca smatra da su mu dani već odavno odbrojani.

“Svako vodstvo koje ide preko koljena na kraju završi loše. Tako da sve one koji imaju odgovornost u SDP-u pozivam da misle o SDP-u, a manje o seb, ja to očekujem od vodstva SDP-a u 9 mjesecu kako bi se konačno stvar počela odvijati u korist hrvatskih građana”, kaže predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

“Mi se bavimo rješavanjem problema građana, a ne samim sobom. Mada bi neki htjeli da nametnu temu bavljenja samim sobom, ali u meni nemaju sugovornika”, ističe predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

I dok su protivnici bitku za njegovom smjenom formalno izgubili, a on od njih čisti stranku, rat se nastavlja, pa se sve više licitira s Bernardićevim nasljednikom. Ili nasljednicom.

Pa se sve glasnije spominje upravo EU zastupnica Biljana Borzan:

“Kolegica je izvrsna, zastupnica u europskom parlamentu, građani na nju jako dobro reagiraju, tako da mogu o njoj sve pozitivno reći”, ističe Borzan.

“Gospođa Borzan je iznimno kvalitetna članica predsjedništva SDP-a. Biljana Borzan ima svoje vrijedno mjesto u SDP-u i ja apsolutno na nju računam”

No, ona na njega kao šefa SDP-a – ne:

“Smatram da je situacija u stranci neizdrživa i neodrživa. Što će se dalje događat vrlo je vrlo teško reći jer u ovakvoj situaciji se kao stranka nismo nikada prije nalazili”, kaže.

Vidite li se vi kao šefica SDP-a?

“Moram priznat da o tome nisam razmišljala jer sam u ovom trenutku fokusirana na svoj rad u Europskom parlamentu budući da smo na kraju mandata”, jasno će Borzan.

Europski izbori održavaju se u svibnju, a pitanje je hoće li se do tada moći čekati konačno rješenje. Kakvo god on bilo.
Damira Gregoret

Exit mobile version