Tko je Marin Strmota, čovjek koji je danas podnio ostavku i javno ocrnio rad Vlade?

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Marin Strmota je po struci doktor znanosti. Do stupanja na dužnost državnog tajnika radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u zvanju docenta. Doktorirao je na istom fakultetu na području demografije

Marin Strmota, bivši državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku danas je podnio ostavku pred ministricom Murganić i tako postao udarna vijest dana. (OVDJE)

Nakon što je objavio kako podnosi ostavku, Strmota je mirno išetao iz prostorije.

Marin Strmota je po struci doktor znanosti. Do stupanja na dužnost državnog tajnika radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u zvanju docenta. Doktorirao je na istom fakultetu na području demografije, a ondje je i predavao na Katedri za demografiju.

2015. je dobio priznanje za najbolje ocijenjenog izvođača seminara na Preddiplomskom i Diplomskom studiju. 2011. Godine dobio je nagradu ‘Mijo Mirković’ za rad monografskog sadržaja.

Svi Strmotini znanstveni projekti vezani su uz područje demografije.

Na njegovoj imovinskoj kartici stoji podatak kako u svom vlasništvu nema nikakvih nekretnina, dok od pokretnog vlasništva ima automobil volkswagen golf iz 2008. u vrijednosti 30-ak tisuća kuna.

Po pitanju financija, Strmota ima dva kredita u ukupnom iznosu od nešto više od 221 tisuće kuna, a njegova plaća na mjestu državnog tajnika iznosila je 15.771 kunu u neto iznosu.

Činjenica kako ima nezaposlenu suprugu i dvoje djece nije ga spriječila da dade ostavku na mjesto državnog tajnika i time se odrekne svoje plaće kako bi javno upozorio javnost da Hrvatska izumire.

Novinari su ga danas podsjetili da se opet predstavljaju iste mjere kao i prije tri mjeseca, a Strmota očito više nije mogao braniti vladu i ministricu Murganić koja je ostala zatečena njegovim potezom.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari