Tko je superpolicajka koja kroti huligane? Jadranka govori o svojim uspjesima, ali i uzorima

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Opisala nam je kako se osjećala u koloni s navijačima, ali i kako se slaže s kolegama. Tinu Kovačiću otkrila je ime neuništive legende koja ju je usmjerila prema današnjem poslu

Uoči derbija Dinama i Hajduka u Vinkovcima, internet su zasule slike mlade policajke koja korača ispred navijačke kolone. Mnogi su se odmah zapitali tko je ona i kako je uspjela navijače dovesti u red. Ispred navijačke skupine, pod punom spremom, koračala je i interventna policajka. Finale kupa, utakmica visikog rizika, zahtijevala je maksimalnu koncentraciju.

“U tome trenutku miješali su se osjećaji ponosa i stresa. Nismo nikada imali ovakvu situaciju da je bilo ovoliko navijača. Ali osjećala sam se sigurno jer sam znala da se tu nalaze puno mojih kolega koji su zaslužni da nije došlo do većeg narušavanja javnog reda i mira. No morale su se imati oči na leđima. Uvijek”, ispričala je policajka Jadranka Šarić iz interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske županije.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Počela je raditi na granici, no pravi izazov bila je interventna jedinica. I tu je pokazala spremnost. Pa je osvojilla i drugo mjesto među devedeset muških kolega u gađanju iz snajpera.

“Zbog tog uspjeha dogovorili smo se da kada se bude udavala, budući da je djevojka, da ćemo joj kupiti snajper”, ispričao je pomoćnik zapovjednika županijske interventne policije Željko Kovačević.

Svaku minutu slobodnog vremena koristi za fitnes, trčanje i karate. A otkriva i zbog koga se, još kao mala zaljubila u borilačke vještine.

“Chuck Norris je zaslužan za ljubav prema borilačkim vještinama i “Teksaški rendžer”, koju je naknadno usadio i moje dečko koji je majstor borilačke vještine, tako da ljubav prema sportu i dalje traje i nadamo se da će tako i ostati”, nadodaje Jadranka Šarić.

A među kolegama nije jedina pripadnica ljepšeg spola. Važno je, kaže, da su svi skupa – dobar tim.

“Naravno da čuvamo jedna drugoj leđa, Družimo se, imamo respekt jedna prema drugoj. Spremne smo pomoći jedna drugoj, ali i kolegama. O tome se ni ne razmišlja. Odmah se ide i radi”, potvrdila je kolegica Nikolina Klobučar.

I vole to što rade.

“Svaki posao je stresan, neki više, neki manje. Smatram da je ovo jedan jako lijep posao na koji čovjek može biti zaista ponosan”, smatra Jadranka. Pa iako se ispod policijske kacige krije atraktivno lice – s Jadrankom, kao i s Chuckom Norrisom – nema šale.

Tin Kovačić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari