SRAMOTNO STANJE

”Tu armatura ne postoji…”; Pogledajte gorko svjedočanstvo o lošoj obnovi kuća nakon rata!

Foto: RTL/Printscreen

Državno odvjetništvo je jučer izvijestilo da će USKOK žurno zatražiti od policije provođenje kriminalističkog istraživanja o mogućim propustima u poslijeratnoj obnovi kuća.

A cijela priča o lošoj obnovi kuća nakon rata pokrenuta je na Staru godinu kada je RTL snimio izjavu Vrgorčanina Marka Trlina koji je u Majske Poljane došao pomoći u raščišćavanju ruševina kuća.

“Tu armatura ne postoji”

“Vidim jadnu situaciju gdje su nove kuće, rađene 1995., 1996. i 1997. godine… U cijeloj Hrvatskoj svugdje vidite u stupu da ima žice, da ima armaturu i sve. Tu armatura ne postoji u novim kućama koje su rađene poslije rata. Koje je radila država Hrvatska. Gdje je ta žica”, kazao je Trlin.

“Te kuće su dobile crvenu naljepnicu, a neke kuće stare 100 godina nisu dobile crvenu naljepnicu”, kazao je.

“Doveli smo kamp kućicu i pitali čovjeka je li to nova kuća, a on kaže da je. Obnovljena od hrvatske države nakon rata. I ta kuća je pala”, kazao je Trlin koji je na mobitel snimio kuću.

“Kada smo vidjeli ostao sam šokiran”, rekao je Trlin i pokazao snimku kuće bez nosivog stupa obnovljene nakon rata.

“Nije problem što su te firme koje su obnavljale propale. Ali da se ne bi takva situacija ponovila i iza ovoga potresa kada se bude ponovno radila kuća. Ali da se barem malo željeza stavi”, rekao je.

“Samo si zamislim da sam svoje mrtvo dijete izvukao iz te kuće”

“Samo si zamislim da sam svoje mrtvo dijete izvukao iz takve kuće jer ju je netko takvu napravio. O tome moramo razmišljati da nam se ne dogodi za 10, 20 ili 30 godina”, zaključio je.

Cijelo njegovo svjedočanstvo pogledajte u snimci: