TURISTIČKI SIJEČANJ NAJBOLJI U POVIJESTI: Zbog sezone karnevala sve spremno za nove rekorde!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je u siječnju ostvarila 193 tisuće turističkih dolazaka, što je povećanje od 22% u odnosu na lanjski prvi mjesec

Oglas

Europsko rukometno prvenstvo ove je godine od Hrvatske napravilo hit destinaciju i u sumornom siječnju. U odnosu na 2017. povećanje u broju dolazaka i broju noćenja je dvoznamenkasto, a s obzirom na rani početak predsezone, produljeni Advent i sezonu karnevala, može se računati na nove rekorde.

Karnevalsko raspoloženje zavladalo je Kvarnerom. Pred najveći, riječki karneval, danas se feštalo u Opatiji. “Karneval je jako zabavan i za mene je ovo sjajan trenutak za posjetiti Hrvatsku”, kazali su nam posjetitelji.

Karneval je tradicionalan mamac za turiste u zimskom dijelu sezone. “2018. je isto počela odlično nakon 2017. koja je bila rekordna i u kojoj smo prvi put prešli milijun i 200 tisuća noćenja”, ističe Željka Stašić iz Turističke zajednice grada Opatije.

Hrvatska je u siječnju ostvarila 193 tisuće turističkih dolazaka, što je povećanje od 22% u odnosu na lanjski prvi mjesec, a oni su ostvarili 548 tisuća noćenja, što je 18% više nego 2017. Najposjećenije destinacije su Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split i Opatija.

28. siječnja je, a dobri djedica još uvijek krasi zagrebačke ulice. Razlog je zamolba Hrvatskog rukometnog saveza prema Milanu Bandiću da se ukrasi na gradskim ulicama ostave i za vrijeme rukometnog prvenstva.

I gradonačelnik im je želju ispunio. Sam centar grada ukrašen je kao da Advent još traje, što turistima odgovara. “Jako sam iznenađen kako je sve osvijetljeno. Mojim prijateljima i meni se to jako sviđa”, kaže nam posjetitelj iz Francuske. U Dubrovniku je pak sve okićeno do Svetog Vlaha.

A upravo je rukometno prvenstvo jedan od razloga produljenja blagdanske turističke sezone do kraja siječnja. Danci ne kriju oduševljenje Hrvatskom. Hoće li se vratiti? – “Možda na ljeto, ali na hrvatsku obalu.”

A nakon rukometa i karnevala ove godine vrlo rano je Uskrs, tradicionalni početak turističke predsezone. Sve je spremno za nove rekorde.
Ilija Radić

Exit mobile version