ŠOK ZA SPECIJALCE

U akvatoriju Kostrene pronađeno tijelo specijalca koji je nestao tijekom ronjenja

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U petak poslijepodne u kostrenskom akvatoriju tijekom ronjenja je nestao Mario Špekuljuk (52), umirovljeni specijalac i bivši pripadnik ATJ Lučko

Za njim je organizirana višednevna opsežna potraga u kojoj su sudjelovali ronioci te dva plovila i zrakoplov Obalne straže, a u utorak je zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a Alen Klabot za RTL potvrdio da je danas pronađeno njegovo tijelo.

– Danas obilježavamo osnutak antiterorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Marija Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati – priopćio je Klabot.

Pogledajte VIDEO:

Najelitnija policijska postrojba, antiteroristička jedinica Lučko, proslavila je 31. rođendan.

Specijalci koji utrčavaju ondje odakle svi ostali bježe, slavlje su organizirali onako kako najbolje znaju: uz simulaciju talačke krize, pucnjavu, helikoptere i oslobađanje zarobljenih. Na rođendansku vježbu su pozvali i Borisa Miševića.

Boris se uživo javio u bazi Antiterorističke jedinice u Lučkom i razgovarao s Alenom Klabotom, zapovjednikom Zapovjedništva specijalne policije MUP-a.

“Danas obilježavamo osnutak anititerorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti  tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Maria Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati”, priopćio je Klabota.

Nova oprema

“Apsolutno mogu reći da sam zadovoljan s opremanjem ne samo vozila to je jedna od stavki, ali i posebice specijalistička oprema i posebna oprema svakog specijalca. Unazad tri do četiri godine smo napravili jedan iskorak u svjetskim razmjerima i svakako to  pojačava našu borbenu spremu”, objašnjava

“Činjenica da surađujemo sa svima i naravno bezobzira mi slijepo ne uzimamo. Imamo soja nekakva iskustva. Mi smo procijenili da je to jedno manje vozilo takve klase koje nam je višenamjensko i bolje tako nego da više imamo ono štp je u Europi uobičajeno”.

Nova vozila će se koristi u antiterorističkim borbama, ali i u drugim situacijama. “Moram napomenuti da mi je drago da je napokon ministarstvo shvatilo da osim vozila i opreme da su sami specijalci nekako više namjenski. Svakako smo korisni cijelom ministarstvu i svim rodovima policije. Mi to vozilo nećemo koristiti na zaštiti državne granice, ali mi smo svakako prisutni i na zaštiti granice u brdsko-planinskim terenima, da smo isomoč krim policiji u brobi protiv teškog kriminala”, pojasnio je zapovjednik, za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari