SEDAM KLJUČNIH UPUTA

Video |VIDEO: U knjižarama će sve biti u najlonu? Evo što će se sve promijeniti u idućim danima!

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Maske, rukavice i dezinfekcija sve to može – poručuju i u knjižari, kao i u cvjećarni

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Nakon jučer donesenih mjera po fazama kojima ćemo se vratiti u budućnost – danas i detaljne preporuke kako će sve to izgledati u praksi.

Kako ćemo isprobavati odjeću u trgovinama, tko će paziti na razmak u javnom gradskom prijevozu, koliko će ljudi moći u muzeje i prenosi li se korona preko knjiga – sve su to pitanja koje postavlja javnost, a na koja ćemo vam u RTL-u Danas odgovoriti.

Uzimanjem postolarskih mjera kršit će se epidemiološke mjere, ali drugačije ne može. Bruno kreće s radom u ponedjeljak.

“Nemoguće je da upakiram unaprijed, to ne može funkcionirati, moram uzeti mjeru”, kazao je postolar Bruno Budiselić.

“Što se tiče uzimanja mjera, na onima koji rade u tim objektima i koji prakticiraju te vještine i znanja svaki dan je da budu po tom pitanju inventivni”, kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Inventivna je bila klobučarka Josipa.

“Mislim da će to sve biti malo konfuzno trebat ćemo se svi snaći. Ja ću strogo paziti da kad mušterija uđe i izađe da se sve počisti”, rekla je Josipa Cahun.

Sve u najlon?

Čistit će i u knjižarama.

“Isto tako je preporuka da sve knjige u knjižarama budu umotane u najlon”, kazao je Capak.

Sve u najlon? Jedna knjižara koju smo posjetili drži 12.000 knjiga. Pitaju se tko bi i o čijem trošku sve to zamotao.

“Ne možete vi odlučivati o operativnom načinu rada nekoga, a da nikog iz te branše niste pitali što se može što se ne može”, rekao je suvlasnik knjižare Zvonko Čubrić.

Maske, rukavice i dezinfekcija sve to može – poručuju i u knjižari, kao i u cvjećarni – za ostalo treba puno više vremena za pripremu.

“Većina naših cvjećarnica u gradu je nekih 20 kvadrata znači tehnički je nemoguće držati distancu, naravno mi moramo imati i mjesta za manevar s tim cvijećem znači to je tehnički neizvedivo”, rekla je cvjećarka Spomenka Fabijančić.

Od objave da mogu opet početi s radom – do objave detaljnih uputa danas popodne prošlo je više d 24 sata – obrtnici su se žalili da je to sporo – budući da im je svaka sekunda važna u pripremi za ponedjeljak.

“Nije trebalo brže. Ne vidim čemu u par sati takav šušur zbog nečeg što će biti danas objavljeno”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Šušur oko priprema još traje – tako nam iz Ikee odgovaraju danas da čine sve kako bi počeli s radom sljedeći tjedan, no ne znaju koji dan.

Mi smo izdvojili sedam ključnih uputa za obrtnike. Koje su to, pogledajte u nastavku:

Ivan Skorin, Vijesti.hr

Exit mobile version