U OPATIJI NJEMAČKI KAO MATERINJI: Ove sezone veliki povratak Nijemaca u Hrvatsku!

Foto: Ilustracija

Ove sezone na hrvatskoj obali primjetan je veliki povratak Nijemaca. Turska, u kojoj su običavali ljetovati, sve je nesigurnija

Njemački u Opatiji kao da je materinji. Znamo da je Hrvatska schon, ali ove su sezone upecani do sada najbrojniji njemački gosti. Mamcu nije bilo lako odoljeti.

Puno je uloženo reklamiranje turističke Hrvatske. Mjesecima se upućuju primamljivi pozivi Nijemcima da dođu na naša odredišta.

Hrvatska se jako reklamira u Njemačkoj, putem TVreklama, putem interneta. Dešava se da nije baš sve točno što reklamiraju, ali točnost je negdje 70 posto.

Iako promocija, kako kažu turisti, nije posve iskrena, imala je učinka.

“Povećava se kontinuirano, a Nijemci dolaze zbog sadržaja”, izjavio je Anton Kliman, ministar turizma.

“Mi smo više nego uvjereni da je to rezultat i aktivnosti kako komercijalnih, tako i promotivnih na tom tržištu, ali i objektivnih okolnosti, pada nekih drugih tržišta gdje su ti gosti odlazili”, dodaje telefonom Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e.

Objektivne okolnosti odnose se na pad broja njemačkih turista koji su odlazili u Tursku. Nakon posljednjih terorističkih napada, mnogi su odabrali Hrvatsku.

Prilika je uhvaćena. Iako možda nismo bili prvi odabir, za iduću je godinu zacrtan cilj.

No nakon jučerašnjeg nogometnog poraza, Nijemci su malo potreseni. Sunce i more sve liječi. Ako je morska- sol na ranu dobro dođe. Izgubljena utakmica sasvim je podnošljiva na odmoru iz snova.
Ida Balen

Foto: facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari