UMRITE KAD TO ZAŽELITE

Video |U Švicarskoj legalizirana kapsula za eutanaziju; Evo na kojem principu djeluje

Idi na originalni članak
Screenshot video (Exit Internationa)

Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu. U ovoj zemlji je 2020. eutanazirano 1300 ljudi

Oglas

Uđete u kapsulu, legnete i za 30 sekundi ste gotovi. Doslovno. Ovo je prva kapsula za umiranje na svijetu, koju je upravo legalizirala Švicarska, a o kojoj priča cijeli svijet.

Jednom kad čovjek koji želi umrijeti uđe u kapsulu, odgovori na nekoliko pitanja, pritisne gumb, razina kisika brzo padne s 21 posto na 1 posto, a kapsula se ispuni nitrogenom. Čovjek umre od nedostatka kisika i ugljičnog dioksida, ali bez panike i bez gušenja. A umrijeti može gdje želi, primjerice u idiličnoj prirodi.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

U Švicarskoj je 2020. eutanazirano 1300 osoba, to je legalno i u Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji, Luksemburgu i Kanadi. Švicarska kapsula službeno se zove Sarco Suicide Pod, malo djeluje kao lijes s prozorima, a tvorac sprave za umiranje zove se Philip Nitschke, slučajno vas je to podsjetilo na Friedricha Nietzschea.

”Teško je prodati nešto što ljudi koriste kako bi okončali svoj život i zato sam zadovoljan kad vidim da sam stvorio nešto korisno i nešto što ću učiniti besplatnim. U Švicarskoj kako bi dobili lijekove koji se koriste mora doći liječnik i odobriti primjenu lijeka. Liječnik vas mora posjetiti i odrediti da ste bolesni. Sa “Sarcom” ne morate ništa od toga učiniti, ne koriste se lijekovi i to je jedna od stvari koje mi se sviđaju. Vi ste odlučili da je došlo vrijeme da umrete i ja ću to poštovati i pokušati vam to omogućiti”, rekao je Philip Nitschke, direktor proeutanazijske grupe Exit International, donose RTL Vijesti.

Exit mobile version