NE BOJI SE ISTRAGE

USKOK istražuje Dumbovića; Navodno je nakon potresa dao 150 tisuća kuna partnerima i suradnicima

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

On tvrdi da nije kriv i da je odluku o raspodjeli sredstava donijelo Gradsko vijeće

Uskok provodi izvide protiv bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića. Sporna je subvencija koju je nakon potresa dao partnerima i suradnicima, a ne vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva kojima je novac zaista bio potreban. Dumbović im je navodno dao 150 tisuća kuna, no on tvrdi da nije kriv i da se ne boji istrage.

Više u VIDEOPRILOGU:

U nekoliko sekundi potres joj je uništio ono što je mjesecima s obitelji stvarala – matični sok i džem od aronije:

Slavica Leci, vlasnica OPG-a, rekla je: “Shvatili smo da nam je više od 200 boca matičnog soka stradalo i 300-tinjak staklenki raznih džemova.Pregorjela nam je i jedna škrinja, ove smo morale čistiti, vidi se i gore da su oštećene i otišao nam je dio postrojenja – pasterizator u kojem smo pasterizirali sok”.

Štetu su procijenili na 30 tisuća kuna i krajem veljače javili se na javi poziv grada za pomoć. No, ona im nije stigla:

“Od nas su otkupili 60 boci soka i 60 staklenki džema. Ja sam za to dobila uplatu nakon nekoliko mjeseci, nakon malo guranja dobila sam 3660 kuna za našu robu. Napominjem, to nije bila naknada štete, to nije bila pomoć već protuvijednost za manje od 10 posto naše robe”, rekla je Slavica.

Za razliku od Slavice, pomoć su za svoje OPG-ove dobili bliski suradnici bivšeg gradonačelnika Petrinje, zbog čega ga sada istražuje Uskok. No, on tvrdi da nije kriv i da je odluku o raspodjeli sredstava donijelo Gradsko vijeće:

Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik Petrinje, rekao je: “Moj potpis nećete sigurno naći nigdje, da sam potpisao nešto što bi se nekome pogodovalo”.

Uskok ga, kaže, nije kontaktirao, a da je krim policija bila u petrinjskoj gradskoj upravi, potvrđuje aktualna gradonačelnica:

Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje, izjavila je: “Javilo mi se nekoliko OPG-ovaca koji smatraju da su trebali dobiti pomoć, a nisu, nego da su dobili neki drugi koji možda nisu trebali. Ali neka to nadležne institucije istraže”.

“Tko kopa jamu pod drugim, taj pada u nju. To mogu reći gradonačelnici koja se očito ne snalazi. Nego joj je očito Dumbović svakonoćna opsesija s kojom se ona diže i leže”, rekao je Dumbović.

A za to vrijeme gđa. Slavica budi se sa spoznajom da u najtežim trenucima – nije dobila pomoć grada:

“Osjećam se dosta ljuto. Ušteđevinu smo uložili u Petrinji, otpremninu sam uložila u OPG i osjećam se bezveze”, rekla je Slavica.

Iako od grada i države prepuštena sama sebi, nastavlja s radom, pa već uz one s okusom aronije, ima i nove vrste džemova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari