Već tri mjeseca nema traga ni glasa nestaloj djelatnici MORH-a: ‘Taj dan smo se dogovorile da ćemo se vidjeti’

Idi na originalni članak
Foto: Nestali.hr/Pixsell

Je li u sve uključena vojno-sigurnosna agencija, iz MORH-a ne odgovaraju

Oglas

Vojska, MUP, obitelj, prijatelji, civilna zaštita, svi oni već puna tri mjeseca tragaju za Jadrankom Skender, 51-godišnjom djelatnicom počasno zaštitne bojne koja je radila u knjigovodstvu Ureda Predsjednika, na Pantovčaku.

Više u VIDEOPRILOGU:

Iako je njezin automobil pronađen uz Savski nasip većina je odmah pomislila kako je riječ o samoubojstvu. No, oni koji su Jadranku poznavali takvu teoriju odbacuju. Tvrde, u cijelom slučaju iznimno je puno misterija.

Ono u što njezina obitelj definitivno vjeruje jest kako nije počinila samoubojstvo.

“Ta žena, ako išta možemo definitivno za nju reći je, da je unučica za nju centar svijeta, i što se tog dijela tiče ništa nije dalo naslutiti da će nestati. Još smo se taj dan dogovorili da ćemo se vidjeti”,  rekla je kći nestale, Ines Skender.

Stožerna narednica Jadranka Skender bila je pripadnica Počasno-zaštitne bojne, zaposlena u Uredu predsjednice u knjigovodstvu. Nestala je početkom prosinca prošle godine.

“Mozaik se i dalje slaže”

S obzirom na to da je vojna osoba odmah je obaviještena vojna policija koja je uz civilnu, vatrogasce, GSS i državnu upravu za zaštitu i spašavanje koristila 13 raznih plovila. Jednu bespilotnu letjelicu i dron, ali rezultata – nažalost još nema.

“Znate i sami da prilikom takvih događaja je intenzitet na početku najjači, međutim taj mozaik se i dalje slaže i gleda se, traži se, razgovara se, dakle govorimo o obavijesnim razgovorima, pregledavanju određenih snimaka”, rekla je glasnogovornica PU zagrebačke Marija Goatti.

Cijela priča oko nestanka Jadranke Skender – za obitelj je puna misterija. Njezin automobil sa stvarima pronađen je na mjestu gdje nikad nije bila njihova ruta kretanja. Za njih smisla nema ni pijesak na vjetrobranskom staklu. Uz to Jadranka Skender bojala se vode, iako je automobil pronađen kraj nasipa.

SDP-ov Mate Vukušić koji je u kontaktu s obitelji cijelom slučaju ne može se načuditi.

Iz MORH-a ne žele reći je li uključena i vojno-sigurnosna agencija

“Ono pitanje koje još golica moj interes, a pretpostavljam i većine građana: koji su to podaci sa kojim je raspolagala gospođa Skender, koja je to klasifikacija, da li je možda znala nešto što je u nacionalnom interesu, da li je time ugrožen nacionalni interes njenim nestankom i tko joj je uopće neću reći i prejudicirati – oteo, ili je nestala, da li se radi o iznošenju podataka i što to može značiti za sigurnost RH”, kazao je predsjednik virovitičko-podravskog SDP-a Mate Vukušić.

Je li u sve uključena vojno-sigurnosna agencija, iz MORH-a ne odgovaraju. Samo poručuju što su do sad poduzeli i da je MORH u kontaktu s obitelji.

“Pa teško mi je nagađati što bi se moglo dogoditi jer uvijek mislite da se to događa nekom drugom, to se dogodi u filmovima, ne pada ti na pamet da se to može dogoditi tebi, ni primisli nekom kome znaš, a kamoli tvojoj mami”, rekla je kći nestale Jadranke Ines Skender.

Policija je pregledala sve snimke s rute kretanja, ali gdje je pripadnica oružanih snaga još je pod velom tajne.

Ivana Ivanda Rožić

Exit mobile version