TURISTIČKA SEZONA 2021.

Već za Uskrs se mogu očekivati prvi turisti dok će festivali ipak pričekati

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

“Problem industrije je što mi događanje moramo raditi 3 do 6 mjeseci pa nam je pomalo na knap ili kasno”

Oglas

Prvi veći val turista u Hrvatsku stiže za Uskrs, a za ljetnu sezonu najavljuje se veliki povratak glazbenih festivala. Bar se tome nada dio organizatora koji već kasne s pripremama, a stožer, od kojeg očekuju epidemiološki okvir, poručuje još je prerano, kako piše Vijesti.hr

Pogledajte više u Videoprilogu:

Zeleno svjetlo iz Njemačke je spas za hrvatski turizam

Istra je za Nijemce od prije pet dana sigurna zelena zona. Već stižu prvi gosti u pulski hotel.
“Danas imamo prvu rezervaciju odmah iz Njemačke. Očekujemo prvog gosta i nadamo se da će to biti lagani start u uskrsne praznike”, Ivan Bušljeta rekao je vlasnik hotela u Puli. Ipak, čini se da turisti s oprezom čekaju Uskrs, pa pravih rezervacija još nema.

RTL je prvi donio vijest kako će Izraelci moći dolaziti samo s potvrdom o cijepljenju. Neslužbeno doznajemo i da će idući tjedan početi pregovori s važnim državama za naše tržište, između ostalog i s Velikom Britanijom.

“Naravno da se vode razgovori, u kontaktu je prije svega ministarstvo turizma koje je resorno ministarstvo”, na novinaskoj konfernciji rekao je načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović.

Upravo Britanci mahom pohode Zrće – hrvatski brand partijanja na svjetskom glasu. Otkako je premijer Boris Johnson predstavio plan popuštanja svih mjera u Velikoj Britaniji u lipnju, hrvatske klubove opsjedaju britanski festivalski promotori i mladi željni zabave.

Upravo Britanci mahom pohode Zrće, hrvatski brand partijanja na svjetskom glasu. Otkako je premijer Boris Johnson predstavio plan popuštanja svih mjera u Velikoj Britaniji u lipnju, hrvatske klubove opsjedaju britanski festivalski promotori i mladi željni zabave.

Suvlasnik kluba Zrće-Papaya  govori kako je “britansko tržište eksplodiralo. Javljaju se svi živi festivali, jako puno nam se Britanaca javlja i oni smatraju da će apsolutno moći doći u Hrvatsku”.

U tijeku su pripreme u punom jeku. Brojni festivali imaju svoje datume, ali i cijeli popis izvođača. Iz Istre u Dalmaciju – u Tisnom se u srpnju planira održati Dimensions i Outlook festival.

“S obziromna to da smo prošle godine uspjeli održati možda i jedinu festivalsku lokaciju u Europi, Martinsku koja je proglašena endemskom baš zbog toga, zato radimo s optimizmom da biti i bolja sezona nego prošla”, nada se glasnogovornica Dimensions i Outlook festivala Maja Gujinović.

Spreman je i Exit u Novom Sadu, iako korona brojke sada luduju u Srbiji. Imamo poprilično optimističan pogled na festivalsko ljeto. Imamo već dosta izvođača objavljenih za Exit Festival. Dolaze David Guetta, dolazi DJ Snake, TIGA” , kaže Sanjin Đukić direktor PR-a Exit Festivala.

‘Bliže su otkazivanju, nego potvrđivanju’

Međutim, iz hrvatske event industrije kažu da su mnogi bliže otkazivanju, nego potvrđivanju. “Problem industrije je što mi događanje, pretprodaju, plan, marketinške aktivnosti moramo raditi 3 do 6 mjeseci, za projekte koji su vezani uz europska ili svjetska tržišta je pomalo na knap ili kasno”, kaže Darko Tuček, dopredsjednik Zajednice industrije događanja.

Iz Stožeru kažu kako je prerano za ljetne korona prognoze. Misle da je za takve prognoze još uvijek prerano.

Izlazi sve više studija o utjecaju velikih okupljanja na širenje koronavirusa
– s maskom ili bez – u Amsterdamu čekaju da prođu ključna dva tjedna nakon što je uz potporu vlade eksperimentalno 1300 mladih tulumarilo na glazbenom festivalu.

Vijesti.hr

Exit mobile version