NASILNI PROSVJEDI

VELIKI NEREDI U LJUBLJANI! Stotine prosvjednika na policajce bacali baklje, petarde i staklene boce

Foto: Printscreen/Youtube

Policija je protiv prosvjednika morala upotrijebiti vodeni top.

U centru Ljubljane danas je došlo do velikog prosvjeda i sukoba. Na ulicama se okupilo nekoliko stotina prosvjednika, a došlo je i do fizičkog obračuna s policijom, prenosi Sio1net.

Prema informacijama slovenskih medija, nakon što su ih prosvjednici prvo počeli napadati verbalno i vrijeđati, došlo je do fizičkog obračuna i tučnjave između policije i prosvjednika te organizatora prosvjeda. Policija je, kažu, morala upotrijebiti i vodeni top, a iznad Ljubljane letio je i policijski helikopter. Prosvjednici su gađali i novinarsku ekipu Planeta.

Prosvjednici su policajce gađali različitim predmetima, uključujući staklene boce, petarde, ali i baklje. Iza prosvjeda stoji organizacija Anonymus Slovenija.

Slovenska policija upozorila je da su okupljanja zbog epidemiološke situacije u Sloveniji uzrokovane pandemijom koronavirusa zabranjena te da bi se, unatoč tome što ne dovode u pitanje slobodu izražavanja, mjere trebale poštivati kako bi se sačuvalo zdravlje svih Slovenaca.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari