PROGNOZA VREMENA

VIKEND PROGNOZA Stiže frontalni poremećaj i s njim na kopnu prava zima uz snijeg; Na moru bez oborina

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Snijega će biti većinom u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i to u manjim količinama, ali dovoljnim da se u nizinama stvori tanji snježni pokrivač

Slijedi nam postupna stabilizacija, jačanje anticiklone, ali neće nam biti sasvim stabilno. U unutrašnjosti se očekuju i oborine primjerene dobu godine.

PETAK

Još rano ujutro može sporadično u gorju i Posavini biti koje snježne pahulje, a na krajnjem jugu malo kiše. No, ubrzo posvuda bez oborina i razvedravanje.

Poslijepodne pretežno sunčano, uz Jadran i vedro, a nešto oblaka se očekuje tek navečer u sjevernijim područjima. No, bit će vjetrovito.

Više u VIDEOPRILOGU:

Na kopnu slab do umjeren, na istoku jak sjeverac i sjeverozapadnjak, a duž obale bura jaka, na udare olujna bura.

Temperatura niža, kako ujutro tako i danju, ali će se na vjetru činiti osjetno hladnije.

VIKEND NA MORU

Vikend na moru pretežno sunčano, tek pod Velebitom uz prolazno više oblaka tijekom subote. Bura će oslabjeti, ali će i dalje, osobito u početku, biti umjerene i jake tramontane. Bit će danju prohladno, no ujutro i prilično hladno.

Očekuje se slab mraz uz samu obalu.

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti slijedi jedno hladnije, ali i promjenjivo razdoblje, uglavnom u Slavoniji i vjetrovito s umjerenim sjeverozapadnjakom. No, vikend, čini se, pravi zimski.

U drugom dijelu subote samo nakratko susnježica, zatim ubrzo uglavnom snijeg, osobito tijekom nešto oblačnije nedjelje. Snijega će biti većinom u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj i to u manjim količinama, ali dovoljnim da se u nizinama stvori tanji snježni pokrivač.

U gorju snijeg češći u noći na ponedjeljak. Jutra vrlo hladna, valja računati na poledicu, a od nedjelje i danju temperatura jedva u malom plusu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari