JURIO 230 NA SAT

‘Vozača zatvoriti, auto zaplijeniti!’; Prometni stručnjak za RTL govorio o jurnjavi Nevere

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vozač – za kojeg se ubrzo ustanovilo da je iz Rimčeve tvrtke – dobio je optužni prijedlog, čeka ga sud

Od jutra internetom kruži snimka bijesne jurilice Nevera – Mate Rimca.

I to ne bi bio problem, da nije riječ o jurnjavi po magistrali – za koju policija nije imala nikakvu prijavu o testnoj vožnji.

Reakciju nije trebalo dugo čekati. Vozač – za kojeg se ubrzo ustanovilo da je iz Rimčeve tvrtke – dobio je optužni prijedlog, čeka ga sud, a ubrzo se o svemu oglasio i sam Mate Rimac.

Više u VIDEOPRILOGU:

Jureći po jadranskoj magistrali. I to umjesto 90 koliko je ograničenje – čak 230 na sat. Na snimci koja je jutros osvanula na internetu vidi se da Rimčevu Neveru vozi iskusni vozač, ali i da je riječ o opasnoj brzini koja nije testna vožnja, jer cesta nije bila zatvorena, o čemu svjedoče automobili koji voze iz suprotnog smjera.

Žao mu je zbog negativnog konteksta

Mate Rimac koji Neveru predstavlja u Dubrovniku – o svemu se oglasio na Facebooku. I poručio kako mu je žao da je nakon premijere auta ova vijest dala negativni kontekst.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

“Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor i biti ce kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti.”

No, prometni stručnjaci o ovom incidentu gotovo – jednoglasni:

Goran Husinec, sudski vještak za promet: “Lako je utvrditi tko je vozio taj auto, ipak se radi o vrlo rijetkom automobilu. Vozača treba zatvoriti, a auto treba zaplijeniti. Onaj tko je dao tom vozaču taj auto. I on mora odgovarati”.

Policija je brzo utvrdila tko je vozio.

Koliko je kazna?

Adriana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske: “Zbog grubog kršenja bezine kretanja vozila, protiv vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu u Dubrovniku sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama”.

Kolika će biti kazna – odlučit će prekršajni sudac. Za ovo djelo predviđena je kazna od pet do 15.000 kuna te jednomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Visoku kaznu nedavno je platio svjetski rally vozač Sebastian Ogier koji je u Hrvatskoj na dan utrke prijepodne izazvao prometnu nesreću, a poslijepodne napravio prometni prekršaj jer je prešao preko crvenog svjetla.

Nevera koju je proizvela tvrtka Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svijetu. Na pisti u Zemuniku prošli tjedan na 402 metra postigao je vrijeme od 8,6 sekundi, što je svjetski rekord za serijske automobile. Vrijedan dva milijuna eura – jurilica je to koju je u Dubrovnik danas došlo vidjeti 80 kupaca iz svih krajeva svijeta.

Evo što je rekao Rimac

Prezentacija Rimčeve Nevere danas je bila u Dubrovniku gdje su ju internacionani kupci, suradnici i distributeri imali priliku vidjeti, čak i isprobati u realnim uvjetima na cesti.

U videu pogledajte što je rekao Mate Rimac.

Ivana Ivanda Rožić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari