VREMENSKA PROGNOZA: Vedro, hladno, na sjevernom Jadranu udari bure

Foto: Goran Gromsky Skorup

Na sjevernom i srednjem Jadranu udari bure od 35-45, još tijekom jutra podno Velebita i do 60 čvorova, tijekom noći će oslabiti

Danas u Hrvatskoj – umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, a u gorju i snijeg. Kiša će biti češća u prvom dijelu dana, osobito u Dalmaciji gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Uglavnom suho zadržat će se u sjevernim kopnenim predjelima i Istri. Na kopnu vjetar slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni, a na moru umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najviša temperatura na kopnu od 1 do 6 te od 9 do 14 °C na obali i otocima.

Bura 6-16, na sjevernom i srednjem Jadranu 12-22, još ujutro podno Velebita i do 32 čvora. Tijekom noći bura će postupno oslabiti na 6-16, podno Velebita na 10-20 čvorova, a na otvorenome moru okrenuti na sjeverozapadni vjetar. More 2-3, još tijekom dana na sjevernom Jadranu ponegdje 3-4. Vidljivost 10-20 km.

Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom i to uglavnom na južnom i dijelu srednjeg Jadrana. Na sjevernom, poslijepodne i na dijelu srednjeg Jadrana postupno razvedravanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari