Želite li ministrovu limuzinu? Provjerili smo što se nudi na javnoj dražbi državnih vozila!

Foto: RTL

Ima svega, od vozila za 600 kuna pa do onih za 120.000 kuna

Od Golfa iz 1996. godine za samo 600 kuna sve do Fiatova rovokopača iz 2003. za 120.000 kuna. To su najjeftinije i najskuplje vozilo od 240 njih iz ministarstava, javnih tvrtki i državnih agencija koja će se u subotu ponuditi na javnoj dražbi.

Ako ste zainteresirani, moći ćete licitirati, među ostalim, za vozila Ministarstva gospodarstva, Ureda za opće poslove Sabora i Vlade, HAC-a, Hrvatskih voda i Ureda pučkog pravobranitelja.

Broj jedan na dražbi definitivno su prijevozna sredstva političara. Primjerice, u automobilu Ministarstva gospodarstva iz 2005. navjerojatnije su se vozili ministri Vukelić, Polančec, Popijac, Vrdoljak, Paneninc, Horvat i ministrica Dalić. Sad traži osmog vlasnika koji će ključ dobiti za početnih 58 tisuća kuna.

Od limuzina s Markova trga, vozila HAC-a i Hrvatskih voda do pravih krntija bez ključa, kotača i motora. A najviše je vozila žute boje. Također, izložbom dominira 370 motora Hrvatske pošte. Pisma, mirovine i račune dostavljali su diljem zemlje.

Čak deset tomosa možete dobiti za dvije tisuće kuna. S njima barem znate na čemu ste dok je kupnja automobila prava lutrija.

“Imamo razna vozila, od onih u boljem stanju do karamboliranih. Ljudi, kupci… mogu automobile vidjeti izvana, ali ne mogu ih paliti. Po načelu viđeno-kupljeno”, kazao je Stipe Primorac iz TRZC automobila.

Po tom načelu u ovoj godini je kupljeno 147 vozila u vrijednosti od milijun kuna, a lani njih čak 730 za oko četiri milijuna kuna. Premda luksuzne limuzine iz ministarstava, Sabora i Vlade izgledaju najbolje, nisu najskuplje.

Tu titulu ipak ima bager Hrvatskih autocesta iz 2003., koji stoji 120.000 kuna.

Kristina Čirjak

Više u VIDEOPRILOGU: