POTRES U DOBA KORONE

Želite otići na područje koje je pogodio potres, a treba vam propusnica? Evo što kaže Stožer

Idi na originalni članak
Foto: Pixell

‘Apeliramo da se nikako ne zaboravi na poštivanje epidemioloških mjera’, kaže Trut

Oglas

U posljednja 24 sata zabilježeno je 316 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 68 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na konferenciji za novinare Stožera, ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut komentirao je sustav propusnica, pogotovo sada kada se Sisak, Petrinju i okolicu pogodio potres koji se osjetio i u Zagrebu.

Prvo je Trut komentirao propusnice.

“153 tisuće ih je izdano. Došlo je 148 tisuća zahtjeva, odobreno je 80 tisuća zahtjeva, na sustav e-propusnica. Ostalo je došlo na mail. Zamolili smo građane da propusnice traže preko sustava e-propusnica”, kazao je i dodao:

“Puno više problema ima sa sustavom e-maila, ima slučajeva gdje jedna osoba šalje po 8, 10 mailova, većina ih je neispravnih, pa šalju mailove na različite adrese…”

Potom su ga novinari pitali hoće li izdavanje propusnica biti malo blaže za one s područje pogođenog potresom.

“Propusnica će biti izdana svima koji žele provjeriti u kakvom je stanju njihova nekretnina na području Siska, ali opet apeliramo da se nikako ne zaboravi na poštivanje epidemioloških mjera”, kazao je Trut i dodao da su svi resursi Civilne zaštite na terenu.

“Sreća je da nema velikih konstruktivnih šteta i nema ozlijeđenih osoba. Prije 40-ak minuta je krenula ekipa statičara, 9 njih, kako bi procijenili može li se u objektima i dalje boraviti”, rekao je Trut.

Vijesti.hr

Exit mobile version