ZIMA OBGRLILA HRVATSKU: Osjet hladnoće negdje i do -42 stupnja!

Foto: Riječanin

Potrošnja električne energije raste i već sada je dvostruko veća u odnosu, a isto razdoblje lani

Hrvatska je okovana ledom. Najniža izmjerena temperatura danas je iznosila -22 stupnja, a zbog vjetra koji puše osjet hladnoće je bio čak -42 stupnja.

Potrošnja električne energije raste i već sada je dvostruko veća u odnosu, a isto razdoblje lani.

Jutros je iz mreže ispala Termoelektrana Plomin 2, no aktivirane su rezerve pa problema u isporuci struje nije bilo. Snijeg je padao od Zadra do Splita, ali i na najudaljenimim otocima poput Visa. U Tisnom se zaledilo more. Promet je paraliziran zbog orkanske bure i leda na cestama. I dalje za kamione nema prohodnog puta prema moru i obrnuto.

U dijelu Hrvatske koji se bori s minusima i snijegom je oko 10 tisuća građana kojima treba pomoć. Crveni križ koji se o njima brine strahuje da ima još bolesnih, nemoćnih i siromašnih do kojih pomoć nije stigla. S Crvenim križem na terenu bio je Goran Latković, koji i donosi informacije kako možemo pomoći potrebitima na minusima. Marija Pavlić iz Zadobarja do liječnika ne može jer ni ralica nije prošla do njezinog sela. Kaže kako će sada istrpiti bolove u ruci i leđima dok ne dođe ljepše vrijeme.

Sve što smo vidjeli, tek je najava najhladnijih dana. Ledeni tjedan tek će pokazati zube. Stoga donosimo savjete čovjeka koji je nedavno iskusio još niže temperature na Južnom polu.