ZIMSKA IDILA: Ličani su snijeg dočekali spremni i bez drame uzeli lopate u ruke

Idi na originalni članak
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Mećava kroz Liku pravila je probleme vozačima, ali cestari su brzo očistili ceste. No, valja upozoriti kako prava zima tek stiže

Oglas

Vikendaši su situaciju iskoristili za rekreaciju na snijegu, a 25 centimetara snijega Ličani su dočekali spremni i bez drame uzeli lopate u ruke.

“Za mene ovo sasvim normalno. Jer sad ako padne 10 centimetara snijega, ne valja, gotovo”, kazala je Ana Alić iz Gospića

A ona rekreacija na snijegu koja nije radna još je i veći užitak.

“Došli smo iz Filip Jakova, tamo doli nema snijega i baš je tu super”, oduševljen je Dino Pedisić dok je Lucija Buljevac iz Biograda dodala: “Radimo snjegovića, grudamo se, sanjkamo ili skijamo”.

Kada dosadi sanjkanje, sjeda se u saonice koje snažni konji vuku kroz velebitske šume i proplanke.

Baške Oštarije oduvijek su zadarsko izletište, pa su Zadrani i ovoga puta u planinsko mjesto između Gospića i Karlobaga došli po doživljaj snijega

Zadranke Dubravka i Dijana ne kriju oduševljenje Baškim Oštarijama.

“Ima tih odredišta puno, svi imaju skijališta, međutim ovi ljudi tu imaju i saonice, a to je djeci posebno doživljaj”, pojašnjava Dubravka.

“Kad djeca zaspu, onda pokraj vatrice čaša dobrog vina i delicije iz ovih krajeva”, zaključuje Dijana,

U planinskoj idili neugaženi snijeg izazov je za igru i razigranim konjima i djeci

Nakon snježnih radosti i hladnoće najbolje odgovara tradicionalni lički ručak: domaći kruh, krvavice, kobasice, suho meso, lički krumpir, kiseli kupus. Sve je ovdje izvrsno i sve vrijedi probati.

Sve što je došlo na stol proizvodi se na istom gospodarstvu karlobaške općine.

“Ovdje imamo hostel i restoran gdje nudimo najviše naše domaće specijalitete koje sami od našeg mesa pripremamo.. U 6 mjesecu smo otvorili i malu mini siranu tako da razvijamo se u tom smjeru da na Oštarijama sve bude domaće, prirodno i u skladu s ovim okolišem”, kaže Lucija Tomljenović, voditeljica ugostiteljsko-turističkih poslova.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Za one koji su navikli živjeti sa snijegom ili ga samo vole, u Lici ga mogu još uvijek naći.

Nikolina Radić

Exit mobile version