VIKEND PROGNOZA Doznajte kad možete uhvatiti malo sunčevih zraka

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Promjenjivost vremena ovog tjedna je takva da je teško reći imamo li prolazno razvedravanje ili prolazno naoblačenje isto kao i prolazno zatopljenje ili prolazno zahladnjenje!

Atmosfera kao da se malo poigrava s nama…

VIKEND NA JADRANU

Na obali će subota također početi pretežno do potpuno oblačno, na sjeveru već od ranog jutra uz kišu, povremeno i jače pljuskove, a mjestimice su moguće i oluje. Puhat će jako jugo i jugozapadni vjetar kojeg će ubrzo zamijeniti jaka i olujna tramontana, već tijekom prijepodnevnih sati. Kiša i pljuskovi će se tijekom prijepodneva širiti prema jugu, a na sjeveru će se početi razvedravati tako da će biti i dosta sunčanih razdoblja. U Dalmaciji su pak kiša i pljuskovi mogući i tijekom ranog poslijepodneva, a zbog tramontane će se duž cijele obale činiti vrlo hladno.

U nedjelju će u početku biti sunčanije, ponovno će zapuhati jugo i jugozapadni vjetar pa će se činiti toplije. Poslijepodne i navečer stiže novo naoblačenje, lokalno uz još malo kiše ili poneki pljusak, no znatno rjeđe i slabije nego u subotu! Najviša će temperatura biti oko 13 °C.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Subota će u cijeloj unutrašnjosti Hrvatske početi oblačno i kišovito. Na trenutke će kiša biti jaka tako da će kišobran biti obavezna oprema. U višem će gorju kiša tijekom jutra prijeći u mokar snijeg. Jutro će biti svježe s temperaturom oko 5 °C. Ubrzo slijedi prestanak oborina, već oko sredine dana, a onda poslijepodne čak i razvedravanje, no bit će sve hladnije, osobito navečer, s temperaturom blizu nule.

Nedjelja će početi sunčanije, ali hladno, s temperaturom malo ispod 0 °C. Ponovno će zapuhati jugozapadni vjetar, pa će temperatura porasti na 10-ak °C. Od sredine dana postupno će biti sve više oblaka, pa poslijepodne očekujemo novu kišu. Ipak, ona će biti slabija i znatno manje rasprostranjena nego dan prije, u subotu.

Dakle, pred nama je promjenjiv vikend, uz više oblaka i kiše u subotu prijepodne, a više sunca nedjelju prijepodne. Oblačnija subota će biti osjetno hladnija nego nedjelja, ponajprije zbog sjevernog vjetra i tramontane, a ne toliko zbog niskih temperatura. Njih će pak češće biti idući tjedan, ali o tome više u našim TV prognozama, unutar RTL Vijesti u 16:30 i RTL-a Danas u 18:30!

Nikola Vikić Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari