VIKEND PROGNOZA Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje za ove blagdane

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prema dostupnim prognostičkim materijalima, već se nekoliko dana nazire pogoršanje s kišom sredinom idućeg tjedna

Mnogi od nas nadali su se bijelom Božiću sa snježnim pokrivačem no on je još jednu godinu, u Zagrebu desetu zaredom, izostao. Sasvim suprotno tome, vrijeme tijekom blagdana bit će sunčano i iznadprosječno toplo, pa će na svoje doći ljubitelji proljetnog vremena.

JADRAN

Na Jadranu će subota biti pretežno sunčana, samo uz visoke, tanke i prozirne oblake. Jutarnja temperatura između 5 i 8 °C, dnevna oko 12 °C. Na sjevernom će dijelu puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a u Dalmaciji i dalje umjerena do jaka tramontana pa će se činiti hladno.

Na Badnjak će, duž cijele obale, biti većinom vedro i vrlo ugodno. Ujutro oko 5 °C, danju do 14, 15 °C. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar.

Na Božić pretežno sunčano, tek će se na poslijepodne na sjevernom dijelu naoblačiti, pa navečer može pasti vrlo malo kiše.

UNUTRAŠNJOST

Na kopnu će u subotu biti djelomice sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Nešto više oblaka bit će u Slavoniji, pa je tamo moguće vrlo malo kratkotrajne kiše. Jutro će biti manje hladno nego danas, a poslijepodne malo svježije. U nedjelju, na Badnjak, sunčano, u mnogim krajevima čak i pretežno vedro. Bit će i malo toplije nego danas i sutra, jutarnja temperatura oko 0 °C, dnevna oko 10 °C. Na Božić također sunčano, samo ujutro hladno, lokalno uz maglu, danju ugodno. Vjetra tijekom vikenda gotovo i da neće biti, tek povremeno vrlo slabog, zapadnih i južnih smjerova.

Prema dostupnim prognostičkim materijalima, već se nekoliko dana nazire pogoršanje s kišom sredinom idućeg tjedna. Zato dobro iskoristite ove sunčane i iznadprosječno tople blagdanske dane! Više detalja o promjeni koja nam stiže, doznajte u našim emisijama RTL Vrijeme, svaki dan u 18:28 i 19:50, te na našoj FB stranici, RTL Vrijeme.

Nikola Topić Vikić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari